Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

BECA “PROOF of CONCEPT”: La UE destina 450.000 euros a tres investigadors que fan recerca a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

pp euros

Cinquanta-cinc científics becats pel Consell Europeu de Recerca (ERC) rebran una beca Proof of Concept, és a dir, un  finançament extra per explorar el potencial comercial dels seus resultats de recerca. Dos dels científics seleccionats estan fent recerca a Catalunya, es tracta d’Antoni Ivorra, de la Universitat Pompeu Fabra;  Manuel Serrano, de l’Institut de Recerca Biomèdica; i Mariano Campoy-Quílez de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona ICMAB-CSIC  

Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut  ha dit: “la recerca pot ser revolucionària a l’hora de generar nou coneixement, però transferir aquest coneixement a l’economia i a la societat pot ser difícil. La UE està aquí per ajudar a fer aquest pas”.

El professor Jean-Pierre Bourguignon, que acaba de ser renomenat president del Consell Europeu de Recerca ha afirmat: “estic content que un dels meus primers actes després de tornar a l’ERC sigui el d’anunciar els resultats d’una nova convocatòria d’ajuts, cosa que demostra que la pandèmia no ha alterat l’eficient funcionament del Consell Europeu de Recerca. Els ajuts Proof of concept ajuden els científics becats per l’ERC a convertir els resultats de la seva en innovacions que tinguin valor per a la societat i que siguin comercialitzables.

Les beques Proof of concept estan dotades amb 150.00 euros cada una i es tracta d’un finançament extra que es pot fer servir, per exemple, per explorar possibilitats comercials, preparar patents o verificar la viabilitat dels conceptes científics.

Les noves beques s’han destinat a científics d’onze països diferents: Àustria (1); Bèlgica (6), Alemanya (8), França (8), Israel (2), Itàlia (5), Països Baixos (7), Espanya (6), Suècia (2), Suïssa (2) i Regne Unit (8).

Més de 100 investigadors han rebut una Proof of Concept des del 2011. Aquest ajut només està obert per a investigadors que ja hagin estat becats prèviament per l’ERC. L’anunci d’avui correspon a la segona convocatòria d’aquest any  en la qual l’ERC va avaluar 172 sol·licituds. El pressupost per a tot el 2020 és de 25 milions d’euros.

 Rerefons

El Consell Europeu de Recerca es va fundar el 2007 i és la primera organització de finançament per a la recerca puntera i d’excel·lència. Cada any selecciona i finança els millors investigadors de totes les edats i nacionalitats per dur a terme projectes a Europa. L’ERC també treballa per atraure investigadors d’altres regions del món a Europa. A dia d’avui l’ERC ha fiannat gairebé 10.000 investigadors en diferents etapes de la seva carrera. Ofereix quatre beques: Starting, consolidator, Advanced i Synergy.

L’ERC compta amb un pressupost de 13.000 milions d’euros pels anys 2014-2020 i forma part del programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó 2020 ♦

 Llista completa dels investigadors seleccionats … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere