Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Català de les Empreses Culturals i l’empresa KPMG signen un acord per potenciar la innovació al sector cultural

Notícia anterior
Notícia posterior

Innovation1

El conveni té l’objectiu de donar suport a la reactivació del sector cultural a través de l’ús de l’analítica avançada

L’ICEC aportarà recursos tècnics i el material necessari per a la realització de les proves

 

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la firma  KPMG han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu ajudar les empreses culturals a afrontar els efectes de la crisi derivada de la COVID-19. L’acord estableix el desenvolupament de proves i projectes pilot aplicades al sector cultural i la utilització de tecnologies d’analítica avançada per part de l’equip d’especialistes en Data & Analytics i Sector Públic de KPMG.  L’empresa KPMG esta formada per una xarxa global de firmes de serveis professionals que ofereixen serveis d’auditoria, fiscals, i d’assessorament financer i de negoci.

Amb la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, aquests projectes incorporaran, entre altres qüestions, tecnologies innovadores com la intel·ligència artificial i la visió computeritzada, com a  base per a l’impuls de mesures de recuperació econòmica adreçades a les empreses culturals. Els àmbits d’actuació establerts en el conveni entre el Departament de Cultura i KPMG inclouen el processament i la millora de materials audiovisuals, el manteniment de les distàncies físiques del públic en els espais culturals, la generació d’art i l’anàlisi de l’impacte emocional.

En el desenvolupament d’aquests projectes, que KPMG inclou en el seu programa de col·laboració i innovació KPMG Horizon 3, hi participarà un equip de científics de dades especialitzades en intel·ligència artificial, i també professionals especialistes en el sector públic. Per la seva part, l’ICEC aportarà recursos tècnics i el material necessari per a la realització de les proves.

El director del ICEC, Miquel Curanta, ha afirmat que “la dataficació i l’ús de tecnologies avançades arriba amb cert retard a la cultura en comparació a la seva irrupció en altres sectors econòmics i industrials. No obstant, l’aplicació de la tecnologia més avançada ha d’ coadjuvar al progres dels sectors culturals, al seu apoderament, sempre aportant valor a los processos d’innovació existents als projecte de la cultura. Utilitzar les més modernes tecnologies en analítica avançada –i altres tecnologies digitals que permetin la microsegmentació de públics, l’establiment de models predictius i la millora de l’eficiència en l’organització- contribuirà a que la cultura compleixi les seves funcions, i entre elles la seva funció emocional, amb garanties d’èxit”.

Per al soci de consultoria de KPMG Jordi Oliver, “l’aplicació de les últimes tendències en Data Analytics al sector cultural suposa una oportunitat rellevant per a l’impuls econòmic al sector en els  moments actuals, així com en els seus reptes històrics. Encara som en un estadi preliminar pel que fa al tractament cognitiu de la visió computeritzada, i el seguiment continuat de la innovació tecnològica en aquest àmbit suposa un clar impuls al sector cultural”, ha conclòs Oliver.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere