Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre: Joves, espais històrics i memòria

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ebre

El Comebe participa en l’edició 2020 del cicle Ebre Art & Patrimoni organitzat pel Museu de les Terres de l’Ebre

  • L’audiovisual Veus al silenci es podrà veure del 15 d’agost al 27 de setembre als Centres d’Interpretació de la Batalla de l’Ebre

Un any més el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) participa en el cicle Ebre, Art & Patrimoni organitzat pel Museu de les Terres de l’Ebre. Una proposta artística que enguany té com a protagonista la creació audiovisual.

Veus al silenci és un audiovisual que situa joves de la “generació Z” als escenaris més representatius de la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta per tal de fer-los reflexionar i interaccionar amb el paisatge que els envolta. Amb la voluntat de trencar el silenci i l’oblit autoimposat, recuperar la memòria històrica des del nostre present i pensar en quines mirades o lectures han arribat a les noves generacions. Veus al Silenci és poesia de Zoraida Burgos, música, passeig audiovisual per espais històrics i afirmacions sobre educació, memòria, antifeixisme i fake news al voltant del llegat de la Batalla de l’Ebre i la Guerra Civil.

El projecte és obra de Júlia Urgell Gironés (La Fatarella, 1993). Dels interessos per la cultura i la comunicació ha desenvolupat diferents projectes audiovisuals: dos videoclips i un videoclip documental pel grup senienc Mascarats (2017-2018) i un projecte propi de documental sobre el grup d’animació de la dècada dels 80 “Mas de la Solfa” (2019).

Primera projecció i debat inaugural

La primera projecció de Veus al Silenci tindrà lloc el divendres 14 d’agost a les 19 h a la Sala de Ball del Casal de La Fatarella. A més del visionat, els joves participants del projecte conversaran amb l’autora Júlia Urgell per tal d’explicar la seva experiència en el procés de creació de Veus al Silenci i reflexionar sobre alguns dels temes al voltant de la Memòria Històrica que apareixen a l’audiovisual.

Aquest acte inaugura la participació del Comebe a Ebre, Art & Patrimoni. Alhora significa un punt de partida en el treball que es vol impulsar des del Consorci per tal d’apropar els espais històrics de la Batalla de l’Ebre i facilitar la reflexió sobre la Memòria Històrica amb grups de joves d’edats diverses.

A partir del 15 d’agost i fins al 27 de setembre Veus al Silenci es projectarà als cinc Centres d’Interpretació de la Batalla de l’Ebre.

  • de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h al CI 115 Dies (Corbera d’Ebre)
  • dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19h i diumenge de 10 a 14h al CI Hospitals de Sang. (Batea), al CI Internacionals a l’Ebre (La Fatarella), al CI Veus del Front (Pinell de Brai) i al CI Soldats a les Trinxeres (Vilalba dels Arcs).

Més informació sobre Ebre, Art & Patrimoni a

http://www.museuterresebre.cat/activitat.asp?id=462&i=ca

Més informació sobre el Comebe a http://batallaebre.org/

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere