Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El vaixell Astral de l’ONG Open Arms parteix de nou cap al Mediterrani en missió d’observació i vigilància

Notícia anterior
Notícia posterior

5593

El vaixell Astral de l’ONG Open Arms ha llevat les àncores aquest dimecres cap al Mediterrani central en una missió d’observació i vigilància després de diversos mesos de confinament i reparacions a bord.

La nova missió de l’Astral donarà pas al retorn en missió humanitària del vaixell Open Arms, que està ultimant els preparatius per a la sortida des del port valencià de Burriana, prevista per als propers dies. En un vídeo a les xarxes socials, el fundador de l’ONG, Òscar Camps, denuncia que “hi ha molt poca informació de la situació real” al Mediterrani i alerta que durant aquests mesos han “continuat arribant i naufragant embarcacions” en la que s’ha convertit en la frontera més letal del planeta.

El fundador de l’ONG denuncia que en aquests moments hi ha 100 persones desaparegudes en el que seria el segon naufragi d’aquesta setmana a la zona i que un miler de persones han mort aquest any intentant travessar aquesta frontera.

Durant els primers mesos de la pandèmia, l’Astral, que monitoritzava l’arribada de persones migrants a les illes Canàries, va quedar confinat a Fuerteventura fins que va poder retornar al port base de Badalona, on li han reparat el motor i desperfectes que va patir durant la travessia.

L’ONG torna al Mediterrani central per “documentar el que hi passa”, “activar les administracions responsables de la protecció dels drets humans” i “garantir la intervenció ràpida en cas de necessitat”, exposa en un comunicat enviat aquest dimecres. Open Arms acusa les autoritats dels països de la riba del Mediterrani d’una estratègia de “criminalització” i “d’obstacles administratius” amb l’objectiu de “bloquejar la flota humanitària” que opera a la zona, que s’ha traduït en una “escassa presència d’organitzacions humanitàries”.

Open Arms denuncia que la situació de vulnerabilitat extrema que pateixen les persones que fugen de “l’infern” de Líbia en embarcacions precàries al Mediterrani central s’ha “agreujat” en els últims mesos a causa de la “consolidació d’acords inhumans entre Itàlia, Malta i el govern de Trípoli”.

L’ONG assenyala que aquests països “abandonen les persones que fugen en aigües internacionals incomplint tractats internacionals i lleis marítimes de protecció de la vida humana”. Open Arms recorda que la seva missió és “garantir la protecció de les vides en perill” i “obligar totes les parts a complir amb la seva responsabilitat davant les persones més vulnerables”.

Durant els mesos de la pandèmia, i amb els vaixells també confinats, Open Arms ha col·laborat en diversos dispositius davant de l’emergència sanitària de la Covid-19. Voluntaris de l’ONG van fer tests a les residències durant els mesos més complicats de la pandèmia i han atès temporers lleus o asimptomàtics al pavelló de Torres de Segre (Segrià), entre altres accions.♦

 Fotografia:  Francisco Gentico (Open Arms) ©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere