Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“FABER ANDORRA”: Reforçat el projecte conjunt del Govern d’Andorra i de l’Institut Ramon Llull de RESIDÈNCIES LITERÀRIES

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

andorra

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, i la ministra de Cultura d’Andorra, Sílvia Riva González, han mantingut una reunió de treball (26/08/2020), que ha servit per establir les bases d’un nou conveni de col·laboració en matèria cultural, i per reforçar encara més el lligam entre ambdós governs. La trobada s’ha fet en el marc d’una visita institucional al Ministeri de Cultura i Esports d’Andorra, ubicat a l’antic Hotel Rosaleda, a la parròquia d’Encamp, en la qual hi han participat també la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Maria Ubach, i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé.

 Catalunya i Andorra mantenen sòlides relacions en matèria cultural, i ambdós governs han manifestat la voluntat de continuar treballant conjuntament per a promoure conjuntament el coneixement de la llengua i la cultura catalanes, el patrimoni material i immaterial, col·laborar en matèria d’arxius, museus i biblioteques, incrementar la visibilitat de les arts escèniques i i garantir una major accessibilitat i suport de les institucions a les empreses culturals de l’àmbit audiovisual d’ambdós territoris.

La jornada ha servit per formalitzat la renovació per dos anys del conveni de Faber Andorra, un projecte conjunt del Govern d’Andorra i de l’Institut Ramon Llull, iniciat el 2019. Forma part de la Xarxa de residències Faberllull que impulsa l’Institut Ramon Llull i, com Faberllull Olot, és una residència interdisciplinària que vol fomentar la importació de talent, el coneixement de nous projectes, les relacions internacionals i també posar a la disposició dels ciutadans les activitats que els residents puguin oferir. La residència permet acollir creadors i professionals de diversos àmbits (escriptors, traductors, artistes de disciplines diferents, estudiosos, científics, musicòlegs, etc.) que vulguin dur a terme una estada per desenvolupar un projecte.

Després d’un primer any amb un balanç més que positiu i després d’haver signat aquest conveni que dota de continuïtat i que consolida Faber Andorra, i d’acord amb els tècnics del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, també s’ha planificat la programació per a la tardor de 2020.

La tardor de 2020 Faber Andorra comptarà amb la presència de l’escriptora i periodista Anna Ballbona (programada inicialment per la primavera de 2020 però que no va poder venir a causa de la situació sanitària). També seran residents Marta Jordan (Polònia, que ja va ser resident durant 2019 a Faberllull Olot, traductora literària de l’espanyol al polonès) i Michal Brabec (República Txeca, catalanista i traductor).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere