Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar (UdG / UVic-UCC) convoca la segona edició dels Premis de Recerca Guilleries

Notícia anterior
Notícia posterior

aigua

El guardó s’atorgarà al millor projecte de recerca amb temàtica sobre aigua, territori o biodiversitat. L’investigador o grup d’investigadors guanyador rebrà 5.000 euros i tindrà un any per desenvolupar el seu projecte. El termini de presentació de candidatures estarà obert fins el 15 d’octubre del 2020.

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat de Girona (UdG), convoca la segona edició dels Premis de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. La convocatòria s’ha fet a través de la pàgina web de la càtedra davant la impossibilitat de fer-ne una presentació presencial arran de l’emergència sanitària per Covid-19.

L’objectiu d’aquests premis és promoure la recerca sobre el patrimoni de les Guilleries en tres línies de treball diferents: l’aigua, el territori i la biodiversitat. Els investigadors i investigadores participants, ja sigui a títol individual o com a grup o col·lectiu, hauran de presentar-hi un projecte per a la realització d’una recerca relacionada amb alguna d’aquestes temàtiques. Els guanyadors rebran una dotació de 5.000 euros per desenvolupar el seu treball i tindran un període màxim d’un any a partir de la data de la concessió per dur-lo a terme, malgrat que aquesta durada podrà ser flexible en cas que la naturalesa del treball ho exigeixi.

El termini de recepció de la documentació per part dels participants estarà obert fins al 15 d’octubre, i el veredicte del jurat es farà públic, com a molt tard, el 2 de novembre a través de la web de la Càtedra de l’Aigua, dels taulells d’anuncis de les Seus Electròniques de la UdG i de la UVic-UCC, i mitjançant la comunicació directa als/les guanyadors/es.. El jurat l’integren un representant de cadascuna de les entitats que donen suport als premis de Recerca: l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Hilari, els dos directors de la Càtedra de l’Aigua (UdG i UVic-UCC), un representant del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i tres experts reconeguts en els diferents camps relacionats amb els projectes presentats.

En la primera edició del premi, l’any passat, el projecte premiat va ser el d’un equip d’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i la Universitat Blanquerna, amb la col·laboració d’exestudiants del grau en Biologia de la UVic-UCC i liderat per Xavier Soler Muñoz, geògraf especialitzat en ordenació del territori i medi ambient. El seu treball, que desenvolupen durant un any des del moment del veredicte, se centra en conèixer la distribució i l’abundància d’espècies de carnívors de les Guilleries, combinant les tècniques del trampeig fotogràfic i del trampeig de micromamífers per estudiar les seves interaccions amb les preses.

Ja fa quatre anys que la Càtedra de l’Aigua obre una convocatòria d’ajuts per a treballs recerca d’estudiants de batxillerat, però des de l’any passat, la càtedra busca aprofundir en la recerca mitjançant treballs d’investigació més profunds i complets en el territori de Les Guilleries. Aquesta iniciativa serveix per potenciar la voluntat de la Càtedra de l’Aigua de desenvolupar un model de gestió territorial sostenible en el marc d’aquest espai natural.

Bases del Premi … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere