Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

COMUNICAT de la Secretaria General de l’ESPORT i de l’ACTIVITAT FÍSICA al sector esportiu de Catalunya sobre l’inici i desenvolupament de la temporada esportiva 2020/2021

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esport

En relació a les mesures especials en matèria de salut pública impulsades pel Govern de la Generalitat per contenir l’expansió de la pandèmia causada per la Covid-19 tant en el conjunt del territori com específicament en determinats municipis catalans i a la possible afectació que aquestes puguin tenir en el desenvolupament de la pràctica esportiva al país, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) comunica a les portes de l’inici de la temporada esportiva 2020/2021 els següents aclariments i recomanacions per al conjunt del teixit esportiu català:

1.La prohibició de fer trobades i reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, inclosa en la Resolució SLT/2107/2020 del Departament de Salut publicada avui al DOGC, no afecta l’activitat esportiva. Així, la realització de les activitats esportives i l’obertura al públic d’equipaments esportius ha de continuar regint-se per les normes i protocols establerts per a l’etapa de represa del Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya i per les resolucions del Departament de Salut especifiques per als territoris més afectats en cada moment.

2.Pel que fa a la celebració d’assemblees d’entitats esportives amb la participació de més de 10 persones, aquestes no es podran celebrar de forma presencial mentre duri la prohibició de realitzar reunions de més de 10 persones. Malgrat això, i per tal de no paralitzar l’activitat de les entitats esportives que no hagin pogut realitzar la seva assemblea a data d’avui, el Govern està ultimant l’elaboració d’una normativa d’àmbit català per regular la possibilitat de realitzar assemblees de manera telemàtica.

3.A més del compliment estricte d’aquests protocols, la SGEAF i la Secretaria de Salut Pública fan les següents recomanacions per contribuir a minimitzar el risc de contagis:

a) Pel que fa als entrenaments, es recomana prioritzar aquelles dinàmiques individuals i de tecnificació que evitin al màxim, en la mesura del possible, el contacte físic entre esportistes i permetin el manteniment de la distància de seguretat.

b) En relació als calendaris de competició, es recomana flexibilitat i disposar de fórmules alternatives de competició davant l’elevada probabilitat que no es puguin complir els calendaris, tal com estan previstos, amb normalitat.

c) Quant a les instal·lacions esportives, es recomana limitar al màxim la utilització de vestidors i dutxes, prioritzant, especialment per als casos de proximitat, que s’accedeixi a la instal·lació ja canviat/da des de casa i es realitzi també al domicili la dutxa i canvi de roba posteriors a la pràctica de l’activitat esportiva.

d) En relació a la presència de públic a les instal·lacions esportives, es recomana que es limiti al màxim la presència d’espectadors en tota mena de competicions esportives, exceptuant l’acompanyament d’esportistes menors d’edat, els quals podran accedir-hi amb un adult.

A banda de totes aquestes recomanacions, la SGEAF reitera la importància que totes les persones implicades en el sistema esportiu de Catalunya actuïn en tot moment amb la màxima responsabilitat, prudència i sentit comú.

Reunió amb el ministre d’Esports

En el marc de l’imminent inici de la temporada esportiva 2020/2021, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha participat aquest migdia en una reunió sectorial telemàtica amb el ministre d’Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, per tractar el protocol d’actuació amb vista a la tornada de les competicions esportives estatals oficials no professionals de categoria absoluta.

Durant la trobada, el Govern, malgrat tenir les competències exclusives en matèria esportiva, ha agraït la voluntat de coordinació de l’executiu estatal per preparar el nou escenari. En la reunió, també s’ha acordat que aquest treball coordinat també sigui màxim a l’hora de consensuar decisions en el cas que es detectin casos que suposin l’alteració del calendari de les competicions. Finalment, Meritxell Budó i Gerard Figueras han demanat màxima coordinació de les federacions espanyoles amb les federacions catalanes en aquesta etapa.

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física resta a disposició del teixit esportiu català per respondre a qualsevol consulta que pugui sorgir, així com per acompanyar-los en l’inici i desenvolupament de la temporada esportiva 2020/21, amb el convenciment que el rigor i la disciplina del sector ajudarà a superar aquesta complexa realitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere