Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Continua oberta la convocatòria del PREMI D’ASSAIG Ricard Torrents / UVic-UCC i Eumo Editorial

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Ricard-Torrents3

Ja és oberta la convocatòria per al Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana que convoquen la UVic-UCC i Eumo Editorial per promoure el conreu i la difusió d’aquest gènere en llengua catalana. El premi està dotat amb 5.000 € i comporta també la publicació de l’obra guanyadora. El termini de presentació d’originals es tancarà el 30 de gener de 2021.

“Amb aquest premi hem volgut fer un homenatge a la figura de Ricard Torrents pel seu paper rellevant en la recuperació dels estudis superiors a la ciutat de Vic i com a motor de l’edició en llengua catalana”, afirma la presidenta de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra. Per la seva banda, la directora d’Eumo Editorial, Montse Ayats, puntualitza que “l’assaig ha tingut sempre un paper important en el catàleg d’Eumo durant els més de quaranta anys de l’editorial. Amb aquest Premi volem continuar oferint als lectors obres en català que ajudin a pensar el món i que se sumi a les iniciatives que Ricard Torrents ha liderat des de la consciència cultural i la militància cívica”.

Es podran presentar al premi obres inèdites, escrites en llengua catalana, que tractin sobre qüestions relacionades amb les humanitats, les ciències, l’educació i la universitat. Un jurat format per assagistes i acadèmics de renom com Jordi Amat, Pilar Godayol, Xavier Antich, Marina Subirats, Francesc Codina, Cristina Pujades, Blanca Llum Vidal, seran els encarregats de valorar la idoneïtat del treball, el rigor en el tractament del tema i la qualitat literària del text.

Eumo Editorial publicarà l’obra guanyadora. A diferència d’altres premis, la dotació de 5.000 euros serà independent dels rendiments de drets d’autor. Es poden consultar les al web d’Eumo Editorial.

Una vida dedicada a la universitat i l’edició

Ricard Torrents i Bertrana (Folgueroles, 1937) és assagista, traductor i crític literari. És l’impulsor de l’equip fundacional de la Universitat de Vic, de la qual va ser el primer rector. Format en el cercle d’Estudiants de Vic, 1951, la seva formació ha passat per Vic, Barcelona, Roma i Tubinga (Alemanya). El 1979 va liderar la fundació d’Eumo Editorial i és membre del consell fundador de la revista Reduccions. Com a erudit estudiós de Jacint Verdaguer, va fundar l’Anuari Verdaguer. Revista d’Estudis Literaris del segle XIX (1986), fou el primer director de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic i és president de la Societat Verdaguer des de la seva fundació, el 1991. Ha traduït, entre altres autors, Franz Kafka, Friedrich Hölderlin i és autor de llibres sobre la Universitat i l’Educació Superior, com Les raons de la Universitat (1993), Noves raons de la Universitat. Un assaig sobre l’espai universitari català (2002) i La meva aposta per la Universitat. Una història per al futur (2017), a més d’un gran nombre de llibres d’assaig literari sobre Verdaguer.

Va ingressar a l’Institut d’Estudis Catalans (1999), va presidir l’Associació per les Noves Bases de Manresa (2002-2012) i actualment presideix el Consell Consultiu de la UVic-UCC.  També va ser membre del Grup de Recerca Textos Literaris Contemporanis: estudi, edició i traducció (TEXLICO).♦

Fotografia: Ricard Torrents.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere