Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Congrés de psiquiatria a Barcelona, celebrant-se on line: “Conseqüència del confinament es produirà un empitjorament de la salut mental”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mental

El 65% de la població té símptomes d’ansietat o quadres depressius a causa del confinament

El 65% de la població té símptomes d’ansietat o quadres depressius, la majoria amb símptomes lleus, a causa del confinament per la Covid-19, segons un estudi fet a partir de 5.000 enquestes anònimes on han participat investigadors de l’IDIBAPS de l’Hospital Clínic de Barcelona que s’ha publicat a la revista ‘Journal of Affective Disorders’.

L’estudi assenyala que cal tenir rutines i aficions per combatre els trastorns mentals. Mig miler de psiquiatres que participen fins al 9 de setembre de manera telemàtica al congrés ‘Controvèrsies sobre psiquiatria 2020’ de Barcelona temen “un empitjorament de la salut mental de la població a causa dels rebrots per la covid-19 i l’increment de contagis”, segons exposen en un comunicat.

L’estudi assenyala que per prevenir els trastorns mentals pel confinament i la reducció de la mobilitat cal “seguir una rutina, no consumir excessiva informació sobre la Covid-19, aprofitar per dedicar-se a les aficions i estar o mirar a fora de casa”, segons el el cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Eduard Vieta.

Enguany el congrés va sobre la violència i les agressions. Precisament Vieta considera que una de les principals conseqüències del confinament i la restricció de moviments de la població és un increment de la violència, principalment de gènere, sobretot als casos on ja estava latent, entre d’altres.

Pel que fa a les persones que neguen l’eficàcia de les màscares, Vieta remarca que “són individus que necessiten explicacions senzilles per temes complexos. Solen tenir una intel·ligència limitada i busquen convergir i tenir un punt d’unió amb altres persones, encara que sigui a través de l’autoengany”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere