Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català col·laborarà amb la “Escuela de Organización Industrial / Ministerio de Industria” per impulsar la transformació digital d’empreses industrials catalanes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

empresa

El Consell Executiu català ha aprovat que ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- signi un conveni amb la Escuela de Organización Industrial adscrita al Ministeri d’Indústria per oferir assessorament  a empreses catalanes en l’àmbit de la indústria 4.0

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat que ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- signi un conveni de col·laboració amb l’Escuela de Organización Industrial EOI -adscrita a la Secretaria General d’Indústria i Pime del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR)- per impulsar la transformació digital d’empreses industrials catalanes.

L’objectiu del conveni és que fins a 30 empreses catalanes, tant pimes com grans empreses, puguin rebre assessorament personalitzat aquest 2020 en el marc del programa Activa Industria 4.0 de MINCOTUR per iniciar i desenvolupar projectes en l’àmbit de la indústria 4.0. A través del programa, consultors especialitzats realitzaran un diagnòstic de la situació de les empreses participants en matèria de transformació digital i se’ls dissenyarà un pla d’actuació específic. Així, per exemple, s’analitzarà que l’empresa incorpori tecnologies vinculades a la indústria 4.0 com la impressió 3D, la realitat virtual o augmentada, el big data, la intel·ligència artificial, el 5G, la internet de les coses (IoT), el blockchain o la robòtica col·laborativa.

A través de conveni, ACCIÓ i EOI cofinançaran la major part del cost de la participació de les empreses en aquest programa, que està previst que puguin presentar les seves candidatures a partir del mes vinent.

Aquesta iniciativa reforça les activitats impulsades pel Departament d’Empresa i Coneixement mitjançant el programa ProACCIÓ 4.0 -articulat per la Direcció General d’Indústria a través d’ACCIÓ- que té per objectiu sensibilitzar, acompanyar i assessorar les empreses catalanes en l’àmbit de la indústria 4.0. La iniciativa es dirigeix tant a aquelles empreses que encara no han iniciat el seu procés de transformació tecnològica com a aquelles que ja estan duent a terme inversions en aquest camp.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere