Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EL PAÍS VALENCIÀ TORNA A L’ESCOLA / EL conseller d’Educació Vicent Marzà : “Tornem amb la màxima seguretat possible i amb la certesa que és més necessària que mai l’aportació educativa a la societat”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tornada F. Calabuig

Aquest curs es compta amb 794.243 alumnes valencians, un augment de 438 euros en la inversió per alumne, més de 76.000 docents i la creació de 3.000 grups per desdoblaments d’aules

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport manté un seguiment exhaustiu del primer dia de classe de l’alumnat valencià. Cal recordar que aquest curs hi ha una previsió de 794.243 alumnes, uns 4.000 alumnes més que el passat, i que les comarques de Castelló superen els 94.400 escolars, les de València estiguen prop dels 411.000 i les d’Alacant superen els 288.800 alumnes.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “tornem amb la màxima seguretat possible i amb la certesa que és més necessària que mai l’aportació educativa a la societat. L’alumnat es mereix tornar a les aules després de sis mesos, en un inici de curs marcat per la seguretat a les aules, on haurem de superar molts entrebancs, però fa mesos que estem preparant aquest moment i volem agrair el treball ingent fet per la comunitat educativa valenciana”.

Marzà ha afegit que “el balanç de l’entrada als centres educatius aquest matí ha estat positiu, i s’ha acomplit al màxim, per totes les parts, la corresponsabilitat d’assegurar el retorn a les aules de manera segura. Necessitem continuar així, seguint les pautes marcades per a complir les mesures de seguretat, protecció i higiene establertes”.

El 99,7 % dels centres educatius han obert per al 99,8 % d’alumnat. Per comarques, el 99,8 % dels centres educatius de les comarques d’Alacant han obert i el 99,9 % dels alumnes tenen classes presencials; a les comarques de Castelló, el 99,6% dels centres educatius han obert i el 99,8 % dels alumnes tenen classes presencials; pel que fa a les comarques de València, el 99,6 % dels centres educatius han obert i el 99,6 % dels alumnes tenen classes presencials.

Perquè l’alumnat d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius torne a les aules amb seguretat, Educació hi ha fet una inversió extraordinària que ja supera els 207 milions d’euros, amb l’objectiu de desenvolupar totes les mesures de prevenció que han dictat les autoritats sanitàries.

S’ha augmentat en 438 euros la inversió per alumne, s’han contractat 4.374 docents més, fins a arribar als 76.063, perquè els 1.845 centres educatius valencians sostinguts amb fons públics compten amb professorat suficient per a baixar les ràtios, que permeten fer més de 3.000 desdoblaments de grups necessaris per a garantir la distància interpersonal d’1,5 metres entre l’alumnat i crear grups estables de convivència de 20 alumnes en Infantil i Primària.

Paral·lelament, s’han contractat més de 3.000 nous monitors i monitores de menjador per a poder fer més torns i que l’alumnat puga dinar a l’aula, i així s’assegurarà que es mantinguen les distàncies de seguretat.♦

Fotografia de F. Calabuig ©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere