Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’amplia el “LLEGAT Josep Ferrater Mora” a la Universitat de Girona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ferrater

Arriba a la Universitat de Girona, des dels Estats Units, la segona part del llegat Ferrater Mora

L’enviament està compost per llibres, materials i documents que completaran el Llegat Ferrater Mora que ja està disponible a la Universitat de Girona. Aquest llegat fa que la UdG es mantingui com un centre de referència per a la investigació de la Filosofia catalana i espanyola del segle XX, i en l’estudi del pensament a l’exili.

 

Aquest mes d’agost ha arribat, des dels EUA, la segona part del Llegat Ferrater Mora que encara estava en possessió de la família Ferrater Mora – Cohn. La donació ha estat efectuada per Clifford P. Cohn, fill de la Prof. Priscilla Cohn, vídua de Ferrater Mora que va morir el juny del 2019. L’enviament està compost per llibres, materials i documents que completaran el Llegat Ferrater Mora que ja està disponible a la Universitat de Girona.

Josep Ferrater Mora, poc abans de morir el gener de 1991, va dir a la seva esposa, la Prof. Priscilla Cohn que desitjava que la seva biblioteca personal i tota la seva documentació fos entregada a la Càtedra gironina que duia el seu nom. Priscilla Cohn va respectar l’última voluntat del seu difunt marit. La biblioteca contenia 7.255 volums i 156 títols de publicacions periòdiques, a més dels papers privats, pel·lícules i correspondència del filòsof. Tots els llibres i publicacions van ser de seguida catalogats i van quedar integrats a la Biblioteca de la UdG. Actualment es troben en un espai reservat de la Biblioteca del Campus del Barri Vell. La correspondència va ser digitalitzada i en l’actualitat es troba online a disposició de qualsevol investigador.

El 24 de juny de 2019 va morir la vídua de Ferrater Mora, la Prof. Priscilla Cohn, persona que, a través de la Ferrater Mora Foundation, mantenia una estreta col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora. A la mort del seu marit, la Prof. Cohn havia decidit mantenir una part del llegat de Ferrater Mora a la seva casa de Pennsilvània (Estats Units d’Amèrica), val a dir, la part més personal i íntima. La Càtedra en tenia coneixement i sabia que havia donat instruccions explícites perquè tot el llegat arribés finalment a la Universitat de Girona.

Els materials i documents d’aquesta segona part del Llegat Ferrater Mora, que ocupaven tres palets ben plens, seran de vital importància per a l’estudi de l’obra i la figura de Josep Ferrater Mora, així com també de la seva dona, la Prof. Cohn. Entre aquests documents s’hi poden trobar llibres, fotografies fetes per Ferrater Mora (n’era un gran aficionat), pel·lícules, manuscrits no publicats, així com distincions rebudes, quadres, etcètera.

 Cal destacar la importància que aquest llegat tindrà per a la Universitat de Girona i per a la pròpia ciutat, ja que completa el Llegat Ferrater Mora i fa que la UdG es mantingui com un centre de referència per a la investigació de la Filosofia catalana i espanyola del segle XX, i en l’estudi del pensament a l’exili.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere