Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Inscripcions obertes a la Jornada Professional per a Formacions de Música de Cambra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior


unnamed

S’obren les inscripcions per assistir a la primera Jornada Professional per a Formacions de Cambra que tindrà lloc el 6 d’octubre a L’Atlàntida de Vic.

Organitzada per l’Institut Català de les Empreses Culturals – Catalan Arts, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, el Quartet Casals i L’Atlàntida de Vic, la jornada té l’objectiu de contribuir a l’impuls de les formacions de cambra de Catalunya posant-les en contacte amb programadors i professionals del sector de la música clàssica.

Acreditació professional

L’activitat va dirigida principalment a tècnics/tècniques de cultura dels Ajuntaments de Catalunya. També s’adreça a programadors/programadores de festivals de Catalunya, programadors/es d’esdeveniments privats i programadors/es d’equipaments privats del sector de la música clàssica.

Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripcions fins al 30 de setembre.

Programa de la Jornada 

11:00-11:45 Acreditacions i benvinguda
11:45 Presentació de la Jornada
12:00-12:30 Showcase 1: Kebyart Ensemble
13:00-13:30 Showcase 2: Quartet Atenea
13:30-15:30 Dinar
15:30-16:00 Showcase 3: Duet Sosnowska-Garcías
16:30-17:00 Showcase 4: Trio Pedrell

 

Formacions

Els assistents podran veure actuacions de 30 minuts de 4 formacions seleccionades pel Quartet Casals a través d’una convocatòria oberta.

 

Kebyart Ensemble

Kebyart Ensemble

Pere Méndez Marsal, saxo soprano
Víctor Serra Noguera, saxo alt
Robert Seara Mora, saxo tenor
Daniel Miguel Guerrero, saxo baríton

Kebyart s’ha convertit en un dels grups amb més projecció de la seva generació, fet que ha estat reconegut en forma de guardons en prestigiosos concursos com l’Orpheus Chamber Music Competition, El Primer Palau i el Premi BBVA de Música, entre d’altres.

Les principals sales de concerts europees, encapçalades pel Palau de la Música Catalana i L’Auditori, han nominat la formació per a ser ECHO Rising Stars durant la temporada 2021-22. Aquest fet suposarà el seu debut a prestigioses auditoris i festivals com Elbphilharmonie Hamburg, Philharmonie de Paris, Musikverein de Viena o el Festspielhaus Baden Baden, entre d’altres.

Són membres de l’European Chamber Music Academy i, actualment, resideixen a Basilea on continuen la seva formació.

La seva línea artística és una clara aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant les transcripcions. www.kebyart.com 

Duet Sosnowska - Garcías

Duet Sosnowska – Garcías

Zuzanna Sosnowska, violoncel
Magí Garcías Frau, piano

El duet internacional format per la violoncel·lista Zuzanna Sosnowska (Polònia) i el pianista Magí Garcías (Mallorca) neix l’any 2017 en el si de la prestigiosa Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar, on finalitzen els estudis de màster amb la màxima distinció en Música de Cambra.

Com a formació estable han actuat a nombroses ciutats europees i a sales com l’Auditorio Sony de Madrid, l’Schloss-Schletau d’Annaberg, el Feestsal del FürstenHaus a Weimar o l’Aula Konzertowa de la ZSM a Polònia.

Al 2019 van ser guardonats amb el 1er premi de la reconeguda Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition (2019) i el premi especial “Cicerone&Art” de la Fondazione Cattolica Assicurazioni.

Quartet Atenea

Quartet Atenea

Gil Sisquella Oncins, violí
Andrea Santiago Carrillo, violí
Bernat Santacana Hervada, viola
Alex Olmedo Duynslaeger, violoncel

Format l’any 2017, el Quartet Atenea neix sota el mestratge del Quartet Casals amb l’objectiu d’explorar, descobrir i fer viure la riquesa del repertori escrit per aquesta formació. Un repertori atemporal i llegat de referència de la música. Els joveníssims components del Quartet Atenea pretenen mantenir viu aquest llegat universal.

El Quartet ha actuat tant arreu del país, com a l’Auditori de Barcelona, l’Atlàntida de Vic, el Teatre Grec, el Pòdium de Matadepera, com en diverses ciutats europees, com l’auditori de la Ràdio de Ginebra, el Festival Internacional de Música de Wissembourg. El Quartet ha guanyat el 1r Premi al DeltaChamber music competition 2019 el que els permetrà actuar dins el festival 2021.

Aquesta temporada el Quartet Atenea col·laborarà amb artistes com l’Eliot Quartet, Oscar Alabau, Noelia Rodiles, Jorge Nava, Sara Etelävuori entre d’altres. Actualment formen part del Catàleg de Juventuts Musicals de Catalunya i d’Espanya que els permet fer gires pel territori espanyol.

Trio Pedrell

Trio Pedrell

Christian Torres, violí
Òscar Alabau, violoncel
Jordi Humet, piano

Els integrants del Trio Pedrell es van conèixer a l’ESMUC i al 2012 van iniciar aquesta formació amb la qual duen a terme un treball d’aprofundiment en el repertori per a trio amb piano, d’autors des del Classicisme fins a l’actualitat, amb una especial preferència pel patrimoni musical de Catalunya i Espanya.

El seu primer disc està dedicat a Felip Pedrell i Robert Gerhard; un treball de recuperació i edició d’obres que va ser guardonat amb el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de clàssica 2018.

Trio Pedrell s’ha mogut des dels seus inicis en tres eixos: la formació acadèmica, la participació en concursos nacionals i internacionals i l’activitat concertística que els ha portat a actuar a nombrosos escenaris locals i internacionals.

 

INSCRIPCIONS … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere