Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cinc projectes innovadors amb participació catalana reben fons de la UE per lluitar contra la pandèmia del coronavirus

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

discusió

207 innovacions i projectes empresarials reben 60 milions d’euros de la Iniciativa de resposta a la crisi de l’Institut europeu d’innovació i tecnologia

Dues empreses catalanes també es beneficien d’aquesta iniciativa

 

En el marc dels esforços de la UE per fer front a la pandèmia de la COVID-19, l’Institut europeu d’innovació i tecnologia (EIT) té el plaer d’anunciar el resultat de la convocatòria de la Iniciativa de resposta a la crisi de l’EIT: un total de 60 milions d’euros per a 207 projectes empresarials i d’innovació de trenta-dos països.

En el marc dels «projectes de resposta a la pandèmia», hi ha seixanta-dos projectes d’innovació duts a terme per 212 socis de vint-i-cinc països que estan desenvolupant solucions als reptes relacionats amb la COVID-19. Entre els projectes seleccionats n’hi ha cinc que compten amb participació d’empreses o institucions catalanes. (vegeu el resum dels projectes a l’annex).

L’instrument de suport a les empreses permet finançar 145 empreses emergents, empreses en desenvolupament i pimes de vint-i-tres països que s’han vist molt afectades per la crisi de la COVID-19. Entre les empreses seleccionades n’hi ha dues establertes a Catalunya, es tracta de  Mowoot i Recircula.

«Els 60 milions d’euros de la Iniciativa de resposta a la crisi de l’EIT formen part de la resposta integral de la UE a la crisi de la COVID-19, que inclou un finançament molt important de la innovació. Gràcies a l’EIT, seixanta-dos projectes d’innovació i 145 emprenedors han rebut el finançament que necessitaven per contribuir amb els seus productes i serveis a lluitar contra la pandèmia. Els seus projectes consisteixen en solucions ràpides que ens doten de noves tecnologies per ajudar a combatre el virus i salvar vides. L’eficaç mobilització de la comunitat de l’EIT suposa una contribució valuosa als esforços d’Europa per superar aquesta pandèmia», ha declarat la comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, i responsable de l’EIT, Mariya Gabriel.

Les innovacions i els projectes triats proporcionen solucions immediates dins de les àrees d’actuació clau de l’EIT, des de la salut o la digitalització fins a l’alimentació o la mobilitat urbana, per fer front a l’ampli ventall de reptes que ens planteja la crisi. Els 207 projectes i empreses que han rebut aquest finançament inclouen solucions eficaces en el camp de la biotecnologia i la diagnosi, l’ús de prototipus 3D per reconfigurar zones urbanes congestionades i espais de treball compartits, assistència davant d’interrupcions de la cadena de subministrament alimentari i solucions per reduir els contaminants atmosfèrics. En aquest enllaç trobareu més informació sobre les innovacions i els projectes triats i sobre les empreses que ofereixen solucions innovadores.

«M’entusiasma la resposta a la crida de l’EIT: la innovació tindrà un paper clau en la recuperació econòmica d’Europa; a més, val a dir que els nostres innovadors comparteixen una mateixa visió d’una Europa més forta i més sostenible. M’omple, doncs, d’orgull que la Iniciativa de resposta a la crisi de l’EIT ja comenci a donar fruit: per exemple, a Espanya el Centre de control digital d’EIT Health ha documentat una reducció del 50 % de la taxa de mortalitat dels pacients amb COVID-19 gràcies a l’ús que han fet de la intel·ligència artificial. Hem de continuar innovant i garantint que tot plegat faci d’Europa una societat més resilient», ha declarat avui també la membre de la junta de govern de l’EIT, Gioia Ghezzi.

Mitjançant la ràpida mobilització de la seva comunitat, l’EIT duu a terme projectes d’innovació a curt termini i a llarg termini impulsa inversions que permetin la recuperació econòmica d’Europa ajudant a garantir el finançament que necessiten les empreses emergents, les empreses en expansió i les pimes que estan tenint problemes molt greus de pèrdua de capital i de clients.

Mitjançant el desplegament del mecanisme de resposta ràpida, totes les activitats de l’EIT en resposta a la crisi s’hauran enllestit a final del 2020 per ajudar Europa a recuperar-se econòmicament.

REREFONS

Què és l’Institut europeu d’innovació i tecnologia (EIT)

L’EIT millora la capacitat innovadora d’Europa impulsant la cerca de solucions a reptes mundials apressants i protegint el talent empresarial per tal de generar un creixement sostenible i crear feines qualificades a tot Europa. L’EIT és un òrgan de la UE que forma part d’Horitzó 2020, el programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea. L’EIT impulsa col·laboracions paneuropees dinàmiques –comunitats d’innovació i coneixement– entre universitats, laboratoris de recerca i empreses de primer ordre.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere