Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Festival TECTÒNIC: la unió de 8 festivals de cinema social de Catalunya en un projecte en línia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

TECTÒNIC

Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen una proposta cultural conjunta amb la intenció de fer prendre consciència sobre diferents problemàtiques d’arreu del món.

 

Del 22 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà el festival Tectònic, una proposta cultural que uneix vuit festivals de cinema social de Catalunya en una sola iniciativa en línia. Tectònic oferirà una programació de llargmetratges de crítica social que pretenen sacsejar consciències sobre problemàtiques d’arreu del món.

Les projeccions es podran veure a través d’una plataforma de cinema en línia i aniran acompanyades d’activitats paral·leles que fomentaran el debat i el pensament crític. Sempre que la situació sanitària ho permeti, algunes d’aquestes activitats es faran de forma presencial amb transmissió en ‘streaming’.

Com bé indiquen des de l’organització, el format virtual d’aquest festival és una oportunitat per “reforçar el concepte de xarxa territorial i comunitat” i per acostar les propostes culturals a tot Catalunya, tant a pobles petits com a ciutats on sol haver més oferta. A més, en tractar-se d’un festival de festivals, Tectònic va dirigit a una gran diversitat de públic “apel·lant així a la descentralització i democratització de la cultura que sempre s’ha defensat”.

La unió de 8 festivals

Aquesta proposta neix en un moment d’incertesa pel sector cultural, a causa de la crisi de la Covid-19, les propostes presencials suposen un risc sanitari i els pressupostos s’han debilitat a causa de la pandèmia. És per això que els següents festivals han decidit deixar de competir i sumar esforços:

Tot i tractar diferents problemàtiques, aquestes iniciatives tenen un objectiu comú: potenciar el cinema com a eina de transformació social per posar-lo al servei de la sensibilització i el canvi.

Text: Ariadna Roca / LaviniaNext / Xarxanet ©

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere