Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Subvencions de l’Institut Català Internacional per la Pau a treballs de recerca universitària en l’àmbit de la transformació dels conflictes violents

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

pau conflicte

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) obre la seva convocatòria anual de subvencions per a les universitats del sistema universitari català i els centres de recerca amb establiment operatiu a Catalunya, per a la realització de treballs de recerca originals i inèdits que permetin augmentar l’eficàcia i l’eficiència en la transformació dels conflictes violents.

Termini convocatòria: Fins 09/10/2020

Bases:  Convocatòria    Bases de la Convocatòria    Modificació de les Bases

Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries les universitats del sistema universitari català o els centres públics o privats de Catalunya sense finalitat de lucre que tinguin com una de les seves activitats principals la recerca.

Àmbits temàtics

Els treballs objecte d’aquestes subvencions poden consistir en recerca teòrica i/o aplicada, des de qualsevol disciplina o àrea de coneixement, sempre que versin directament sobre algun dels àmbits temàtics prioritaris de l’ICIP, que són els següents:

  1. Memòria, convivència i reconciliació (eines i iniciatives de reconciliació, convivència i reconstrucció del teixit social, participació i incidència de la societat civil en processos de justícia transicional i memòria, rol de les diàspores en la construcció de pau).
  2. Violències endèmiques fora de contextos bèl·lics (narcotràfic, crim organitzat, corrupció, violències urbanes, bandes juvenils delinqüents, violència contra les dones, desplaçaments forçats, violacions dels drets humans, seguretat ciutadana, impactes socials i mediambientals de projectes empresarials en aquests contexts i respostes institucionals i/o ciutadanes de prevenció, resiliència i resistència a aquestes situacions).
  3. Diàleg social i polític (estudi i aprofundiment de diferents metodologies de promoció del diàleg, l’anàlisi de casos positius de promoció del diàleg, l’estudi de dinàmiques relacionades amb la polarització política i social, molt especialment les experiències de despolarització i la seva relació amb les xarxes socials).
  4. Pau i seguretat en les polítiques públiques (pràctiques i eines per a una seguretat humana i feminista, estratègies locals i globals de control social, processos de securitització i militarització dels conflictes).

Quantia

L’import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 60.000 euros.

L’import mínim de l’ajut que s’atorga per projecte és de 6.000 euros i el màxim és de 10.000 euros.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere