Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona i la Fundació Mutualidad Abogacía creen una càtedra d’economia de l’envelliment

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ub

A la Universitat de Barcelona s’ha constituïda la “Càtedra UB – Escola de Pensament Fundació Mutualidad Abogacía” sobre Economia de l’Envelliment, per l’acord entra la Universitat i la Fundació Mutualidad Abogacía com recull el nom de la càtedra.

La nova càtedra, que dirigirà el degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, Ramon Alemany, té com a objectiu impulsar la recerca, el debat rigorós i científic i la divulgació al voltant de l’envelliment poblacional.

La creixent longevitat de la població a l’Estat espanyol (i a la resta d’economies desenvolupades) evidencia la necessitat de potenciar la recerca en l’àrea de l’economia de l’envelliment. A això s’hi afegeix el fet que, en la composició de l’estructura poblacional per edats, la franja de persones de 65 anys i més augmenta d’una manera cada cop més acusada. En aquest context neix precisament la nova càtedra.

L’objectiu és promoure i impulsar la recerca en el marc de l’envelliment poblacional, especialment l’anàlisi estadística, econòmica i actuarial de fenòmens relacionats amb la longevitat creixent dels individus, com la dignitat de vida en la vellesa, la salut i les necessitats de cures en les persones grans, l’anàlisi de la petjada bioactuarial de la persona al llarg de la seva vida, la mobilitat de la població més gran, o la demografia i l’envelliment en àrees despoblades, entre d’altres.

La càtedra s’adscriu al Grup de Recerca del Risc en Finances i Assegurances (Riskcenter) de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB. Entre altres iniciatives, organitzarà trobades nacionals, estatals i internacionals d’experts i cooperarà amb altres grups de recerca. Així mateix, donarà suport a la participació d’investigadors joves impulsant el desenvolupament de tesis doctorals i treballs finals de màster sobre els temes d’interès que li són propis.

L’experiència de l’equip investigador de la UB en els àmbits de modelització estadística, econòmica i actuarial, i en temes relacionats amb l’envelliment i la vida humana, conflueix, en aquesta càtedra, amb l’interès de la Fundació Mutualidad Abogacía per potenciar el desenvolupament de projectes de recerca d’elevat interès i impacte social.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere