Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Comissió vol que una Europa unida en el desplegament del 5G també lideri la supercomputació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ce digital eu

La Comissió Europea ha continuat avançant en l’agenda de la Dècada Digital per reforçar la sobirania digital d’Europa, tal com va anunciar dimecres la presidenta Ursula von der Leyen en el seu discurs sobre l’Estat de la Unió.

La Comissió ha proposat un nou reglament sobre l’Empresa Comuna Europea d’Informàtica d’Alt Rendiment per tal de mantenir i enfortir el paper líder d’Europa en l’àmbit de la supercomputació i la computació quàntica. Donarà suport a les activitats d’investigació i innovació en matèria de noves tecnologies, sistemes i productes de supercomputació, i també fomentarà les habilitats necessàries per fer servir la infraestructura, a més de posar els fonaments d’un ecosistema de categoria mundial a Europa. La proposta permetria invertir 8 000 milions d’euros en la nova generació de supercomputadors, un pressupost que és substancialment més elevat que l’actual.

Paral·lelament, la Comissió també ha publicat una Recomanació en la qual insta els estats membres que augmentin la inversió en infraestructures de connexió de banda ampla de molt alta capacitat, inclosa la 5G, que és l’àmbit més rellevant de la transformació digital i un pilar fonamental de la recuperació. El desplegament oportú de les xarxes 5G generarà oportunitats econòmiques significatives els propers anys, i és un recurs clau de la competitivitat europea i la sostenibilitat, a més d’un element cabdal per al desenvolupament dels serveis digitals del futur.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere