Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Institut Català Internacional per la Pau: Convocatòria per la realització d’un informe sobre Diàspores, Memòria i Reconciliació a Europa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 Pau

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), en el marc de la seva línia de treball “Memòria, convivència i reconciliació”, té com a objectiu abordar les experiències, eines, i oportunitats de construcció de pau en societats en períodes de transició. El programa posa l’accent en l’estudi dels processos de reconciliació i de reconstrucció del teixit social, els processos de transició política, econòmica i social des d’una perspectiva de pau, les eines de la justícia transicional, les polítiques públiques i iniciatives socials de foment de la convivència i la memòria, i l’anàlisi dels drets i necessitats de les víctimes.

Concretament, la veu i el paper de las diàspores com a agents actius en processos de construcció de pau pot constituir un element clau en la transformació dels conflictes i en processos de reconciliació als seus països d’origen. D’aquesta forma, la participació de la diàspora en escenaris de postconflicte, a través de les seves experiències i narratives, poden ser elements fonamentals per a processos de justícia transicional, per a garantir la implementació efectiva d’acords de pau i per a la transformació social a través d’una cultura de pau.

En aquest sentit, l’ICIP té una llarga trajectòria de suport a la diàspora colombiana a Catalunya i a Europa i, actualment, és la Secretaria Tècnica a Europa de la Comissió per a l’Esclariment de la Veritat, la Convivència i la No Repetició de Colòmbia, donant suport metodològic al procés de presa de testimonis, coordinant els grups de treball en diferents països europeus i impulsant accions de reconeixement a les víctimes.

L’ICIP pretén donar un impuls a aquesta línia de treball i continuar explorant el paper de les diàspores en processos de pau i memòria, i en la construcció d’estratègies que contribueixin a la convivència i a la reconciliació. L’objectiu principal és seguir fomentant la reflexió teòrica i pràctica amb la intenció de donar suport a l’intercanvi de diferents experiències i metodologies entre diferents diàspores, posant el focus en el paper de les dones.

És per aquest motiu que l’ICIP ha obert una convocatòria per a la realització d’un informe sobre el potencial de las diàspores en l’àmbit de la construcció de memòria, diàleg i reconciliació. L’objectiu del treball és resumir la informació existent a través d’una revisió bibliogràfica, de fonts diverses, que permeti conèixer l’estat de la qüestió i les aportacions conceptuals sobre el paper de les diàspores en la construcció de memòria i en processos de diàleg i reconciliació, i identificar actors amb experiència en aquest àmbit.

Les persones interessades en participar a la convocatòria poden presentar la proposta de treball, el currículum i el pressupost fins al proper divendres 9 d’octubre mitjançant un correu electrònic a l’atenció de Maria Fanlo: mfanlo.icip@gencat.cat  

Contracte de Serveis Informe sobre Diàspores, Memòria i Reconciliació a Europa … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere