Educació, recerca i innovació per a la Dècada digital d’Europa: la Comissió presenta el Pla d’acció d’educació digital, l’Espai europeu d’educació i el nou Espai europeu de recerca
La Comissió Europea ha adoptat avui tres noves iniciatives en l’àmbit de l’educació, la recerca i la innovació per tal d’accelerar la doble transició verda i digital, donar suport a la recuperació social i econòmica de les conseqüències del coronavirus a Europa i millorar la resiliència de cara a crisis futures.
Amb l’objectiu d’atènyer un Espai europeu d’educació a tot tardar el 2025, la Comissió proposa noves iniciatives, més inversió i una cooperació més estreta entre els estats membres. La cooperació més estreta pot ajudar a enriquir encara més els aspectes de qualitat, d’inclusivitat, ecològic i digital dels sistemes educatius dels estats membres. El Pla d’acció d’educacio digital per al període 2021-2027 també proposa d’intensificar la cooperació entre els estats membres per assolir un ecosistema d’educació digital d’alt rendiment en què la millora de les habilitats i de la connectivitat s’adiguin a la transformació digital.
Amb el nou Espai europeu de recerca, basat en l’excel·lència, l’obertura i la competitivitat, la Comissió estableix un conjunt d’objectius estratègics i d’accions que s’executaran en col·laboració estreta amb els estats membres: donar prioritat a les inversions i les reformes en l’àmbit de la recerca i la innovació, millorar l’accés a l’excel·lència per als investigadors d’arreu de la UE i permetre que els resultats de la recerca arribin al mercat i a l’economia real. A més, el nou Espai europeu de recerca fomentarà encara més la mobilitat dels investigadors, el perfeccionament de les seves habilitats i les oportunitats de desenvolupament professional, a més de millorar l’accés a la ciència amb revisió d’experts i finançada amb fons públics.
Fitxa informativa sobre l’Espai europeu d’educació
Fitxa informativa sobre el Pla d’acció d’educació digital
Fitxa informativa sobre el nou Espai europeu de recerca