Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Educació, recerca i innovació per a la Dècada digital d’Europa: la Comissió presenta el Pla d’acció d’educació digital, l’Espai europeu d’educació i el nou Espai europeu de recerca

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

europa

La Comissió Europea ha adoptat avui tres noves iniciatives en l’àmbit de l’educació, la recerca i la innovació per tal d’accelerar la doble transició verda i digital, donar suport a la recuperació social i econòmica de les conseqüències del coronavirus a Europa i millorar la resiliència de cara a crisis futures.

Amb l’objectiu d’atènyer un Espai europeu d’educació a tot tardar el 2025, la Comissió proposa noves iniciatives, més inversió i una cooperació més estreta entre els estats membres. La cooperació més estreta pot ajudar a enriquir encara més els aspectes de qualitat, d’inclusivitat, ecològic i digital dels sistemes educatius dels estats membres. El Pla d’acció d’educacio digital per al període 2021-2027 també proposa d’intensificar la cooperació entre els estats membres per assolir un ecosistema d’educació digital d’alt rendiment en què la millora de les habilitats i de la connectivitat s’adiguin a la transformació digital.

Amb el nou Espai europeu de recerca, basat en l’excel·lència, l’obertura i la competitivitat, la Comissió estableix un conjunt d’objectius estratègics i d’accions que s’executaran en col·laboració estreta amb els estats membres: donar prioritat a les inversions i les reformes en l’àmbit de la recerca i la innovació, millorar l’accés a l’excel·lència per als investigadors d’arreu de la UE i permetre que els resultats de la recerca arribin al mercat i a l’economia real. A més, el nou Espai europeu de recerca fomentarà encara més la mobilitat dels investigadors, el perfeccionament de les seves habilitats i les oportunitats de desenvolupament professional, a més de millorar l’accés a la ciència amb revisió d’experts i finançada amb fons públics.

Fitxa informativa sobre l’Espai europeu d’educació

Fitxa informativa sobre el Pla d’acció d’educació digital

Fitxa informativa sobre el nou Espai europeu de recerca

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere