Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat dels rectors i rectores de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques davant la inhabilitació del President de la Generalitat de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

acup

Davant la confirmació de la sala penal del Tribunal Suprem de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’inhabilitar un any i mig per càrrec públic el Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra, els rectors i rectores de les universitats membres de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) volem reiterar tot allò expressat en els nostres comunicats dels darrers anys en relació al conflicte polític que viuen Catalunya i l’Estat. Com hem expressat en altres ocasions les universitats apostem, en tot moment, pel diàleg com a via per resoldre els conflictes polítics i per tal que no acabin de forma sistemàtica en la via judicial.

Malgrat respectar la decisió del Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, considerem que no ajuda a vehicular el conflicte per la via política i pel diàleg entre institucions i governs. D’acord amb la nostra declaració d’11 de juny de 2018 ‘des de la pluralitat ideològica de les nostres universitats i com a institucions compromeses, ens refermem en l’aposta a favor dels drets i de la política, amb voluntat de servei i propòsit constructiu. I ho fem des del convenciment que només des de la reivindicació dels principis de la democràcia, dels drets humans i del diàleg serà possible gestionar la dissensió, superar el conflicte i reforçar-nos com a societat’.

Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, 3 d’octubre de 2020

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere