Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Educació valenciana posa en marxa el programa ‘Coeducacentres’ en 15 escoles i instituts

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

coeducació

El programa ‘Coeducacentres’ és un dels objectius del Seminari de Govern de Tardor 2020

Més de 400 docents han participat en la primera formació claustral i telemàtica del programa

 

El secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, ha participat en la primera jornada formativa del programa ‘Coeducacentres’, en què van participar de manera telemàtica més de 400 docents. Aquest projecte és un dels objectius educatius aprovats en el recent Seminari de Govern de Tardor 2020.

‘Coeducacentres’ ha arrancat per a desenvolupar-se en l’ultim trimestre d’enguany de manera experimental aquest curs 2020-2021 en 15 escoles i instituts.

Miquel Soler ha subratllat que “una de les nostres prioritats és la integració dels criteris coeducatius en el sistema educatiu perquè la nostra infància i joventut cresquen en un context d’igualtat efectiva, què és l’única garantia per a aconseguir la igualtat entre dones i homes”.

Soler ha afegit que “el programa ‘Coeducaentres’ està orientat cap a una cultura de pau amb perspectiva de gènere i pretén involucrar i implicar tota la comunitat educativa”.

Aquest programa s’ha activat en la mateixa línia que es va crear fa cursos la figura de la persona coordinadora d’Igualtat i Convivència en tots els centres educatius i la presentació del Pla director de coeducació de la Conselleria. Per tant, ‘Coeducacentres’ és un pas més cap a la coeducació com a eina fonamental per a revertir la desigualtat estructural entre dones i homes.

‘Coeducacentres’ implementa diversos eixos i accions del Pla director de coeducació d’Educació i se centra, de manera especial, en la formació permanent del professorat i en la funció dels centres educatius respecte a la coeducació. La seua missió és promoure els valors de la cultura de la pau i de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i traslladar la perspectiva de gènere als continguts, el llenguatge, els espais i els materials pedagògics.

La primera part del projecte pilot del programa consisteix a formar la comunitat educativa dels 15 col·legis i instituts on s’aplicarà enguany de manera experimental “per a, posteriorment, estendre’l progressivament a tots els centres educatius”, ha recalcat el secretari autonòmic, qui defensa que ‘Coeducacentres’ “suposarà un avanç cap a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en l’educació valenciana”.

“Coeducació per avançar cap a una societat més justa”

Soler insisteix en què l’educació “és l’eina més potent per a generar igualtat d’oportunitats, per a avançar cap a una societat més justa en la qual dones i homes tinguen els mateixos drets i obligacions”. I, per això, la coeducació és una de les línies estratègiques del Programa d’activitats formatives en centres d’Educació.

La integració dels criteris coeducatius en el sistema educatiu valencià és un dels eixos de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport des que governa el Botànic. Així, en 2015 es va crear la figura de la persona coordinadora d’Igualtat i Convivència (CIC) en tots els centres del sistema educatiu valencià, el que ha suposat formar més de 4.000 docents en coeducació. A més, en 2018 es va presentar el Pla director de coeducació i ara la Conselleria avança un pas més cap a la coeducació amb el programa ‘Coeducacentres’.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere