Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Educació signa un conveni amb el Gremi Fusta i Moble i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per millorar la formació del sector

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fusta

Els objectius són augmentar el nombre d’estudiants que finalitzen els estudis i millorar les competències professionals associades a les noves tecnologies i tendències de producció

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha signat (07/10/2020) un Conveni de col·laboració amb el Gremi Fusta i Moble i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per millorar la formació del sector. La signatura es realitza avui al COAC en el marc dels actes previstos amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura.

Els principals objectius del Conveni són augmentar el nombre d’estudiants que finalitzen els estudis relacionats amb el sector i dotar-lo de personal format en les competències professionals associades a les noves tecnologies i tendències de producció.

Pla Estratègic d’FP de la Fusta

El Pla Estratègic d’FP de la Fusta el van signar el passat 11 de juny de 2019 el Departament d’Educació, el Sector Fusta Catalunya, la Confederació Catalana de la Fusta i el Gremi de Fusta i Moble. A través d’aquest projecte es vol:

  • Impulsar el Centre Tecnològic de la Fusta, ubicat a l’Institut Escola del Treball de Barcelona.
  • Augmentar el nombre d’estudiants de la família professional i impulsar les vocacions femenines al sector.
  • Aportar personal expert per a la millora de la formació i la qualificació professional i disposar d’un espai per fer formació tècnica dels futurs professionals i dels treballadors propis i/o clients de les empreses col·laboradores.
  • Facilitar la formació del professorat d’FP i promoure la col·laboració en projectes d’Emprenedoria i InnovaFP.

Cicles formatius i centres implicats

Pel que fa als cicles formatius que es promocionaran a través d’aquest conveni són, en grau mitjà d’FP, Fusteria i Moble i Instal·lació i Moblament, en grau superior d’FP, Disseny i Moblament i Disseny i Moblament, perfil professional de Construccions Efímeres i Decorats, i el programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar en Treballs de Fusteria i Instal·lació de Mobles.

La relació de centres d’FP i PFI vinculats a aquests estudis són: Institut Escola del Treball (Barcelona), Institut Escola del Treball (Lleida), Institut Escola Industrial (Sabadell), Institut Guillem Catà (Manresa), Institut Josep Brugulat (Banyoles), Institut Miquel Martí i Pol (Cornellà de Llobregat), Institut Pere Martell (Tarragona), Institut Vil·la Romana (La Garriga), Institut Castell dels Templers (Lleida), Institut Marina (La Llagosta), i els Pla de Transició al Treball (PTT) que es duen a terme a Torelló, Arenys de Mar i Terrassa.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere