Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Càpsules “Knowledge Talks UVic-UCC”: Nou vídeo “Els esportistes de competició joves es lesionen més que mai”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

capsules

La Unitat de Divulgació Científica de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya va estrenar al gener els Knowledge Talks, càpsules audiovisuals divulgatives de poc més de cinc minuts de durada, on s’entrevista a investigadors/divulgadors i investigadores/divulgadores externs de prestigi que visiten la nostra Universitat. El que es pretén amb els Knowledge Talks és donar a conèixer la ciència i els projectes de recerca d’aquest personal investigador convidat d’una forma amena i entenedora per a tots els públics. Els primer vídeo va estar protagonitzats pel doctor i investigador Oriol Mitjà, i el segon per la biòloga divulgadora Evelyn Segura.

Donada la situació actual causada per la COVID-19, aquests vídeos s’han hagut de modificar lleugerament i, donada la manca d’activitats presencials a la universitat, s’ha entrevistat als directors dels Centres de Recerca i Transferència de Coneixement (CERT) de la UVic-UCC per què expliquin alguns dels projectes que estan portant a terme a dia d’avui.

Així que us presentem el tercer vídeo, on entrevistem a Javier Peña, doctor en Ciències de l’Esport per la UVic-UCC, investigador del grup de recerca Sport Performance Analysis Research Group (SPARG) de la UVic-UCC i director del Centre d’Estudis en Esport i Activitats Física (CEEAF). En aquest vídeo, Peña, ens explica els principals objectius que té el CEEAF actualment, com el de consolidar l’equip de treball, obtenir fonts de finançament pròpies i augmentar el ressò internacional del centre. Alhora, també parla dels projectes que s’estan realitzant actualment com el Talent Esportiu Osona o el projecte SONAR, i com aquest últim vetlla per la prevenció de lesions en infants i joves en el marc de l’esport de competició.

Podeu veure el vídeo en aquest enllaç https://mon.uvic.cat/udivulga/portfolio/javier-pena/.

Els Knowledge Talks formen part del programa “UDivulga.Ciència i Societat”, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación.  La primera sèrie consta de sis càpsules audiovisuals (FCT-18-13068) que es preveuen publicar fins el mes de desembre, i la segona sèrie serà de 5 càpsules (FCT-19-14267) que es preveuen publicar entre gener i maig de 2021 al canal de Youtube de la UVic-UCC i al blog UDivulga, en què es parlaran amb referents de la comunitat investigadora de diferents àmbits de recerca.♦

 

Fotografia: Javier Peña.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere