Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Preparada la VII Viquimarató de la Llengua amb la participació dels set territoris de parla catalana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

viqui

L’edició d’enguany serà en línia, del 6 al 13 de novembre, i estarà dedicada als lingüistes catalans

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l’Amical Wikimedia organitzen durant la setmana del 6 al 13 de novembre la Viquimarató de la Llengua Catalana centrada en els lingüistes dels territoris de parla catalana. La novetat principal d’aquesta setena edició és que per primera vegada s’ha comptat amb la implicació dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Això vol dir que es compta també amb els governs andorrà, balear i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa, i també l’Institut Ramon Llull, que s’hi suma a través de la Xarxa Llull. A causa, de la pandèmia, la Viquimarató es desenvoluparà en línia i, a més, es modificarà la durada per passar de la Nit Digital d’anteriors edicions a una setmana sencera d’activitat a la xarxa, que es donarà a conèixer amb l’etiqueta #Viquillengua7x7.

Durant la setmana de la #Viquillengua7x7,  diversos voluntaris ampliaran les entrades a la Viquipèdia dels principals lingüistes catalans. El repte que es planteja als viquipedistes i a tothom que hi vulgui participar és aconseguir crear o ampliar com a mínim 50 articles dels 70 lingüistes proposats (o d’altres amb perfil adequat per formar part de la Viquipèdia).

Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre lingüistes que s’hagin dedicat a la llengua catalana, inclosos catalanòfils d’arreu del món. Alhora que es proposa la creació d’articles nous, per als lingüistes que no hi figuren, i la traducció de continguts existents a diferents llengües.

L’esdeveniment és gratuït però cal apuntar-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a coordinacio@wikimedia.cat . Si l’usuari ja té un compte a la Viquipèdia, es pot inscriure directament a la llista que apareix en aquesta pàgina: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:VII_Viquimarat%C3%B3_de_la_Llengua_Catalana

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere