Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

TERMCAT: S’actualitza el diccionari “Noms de papallones” amb noves il·lustracions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

TERMCAT

Coincidint amb la Setmana de la Natura, el TERMCAT publica la tercera edició del diccionari en línia Noms de papallones, que conté 214 fitxes terminològiques de les espècies de papallones diürnes presents als territoris de parla catalana, amb el nom científic, denominacions en català, equivalents en castellà, francès i anglès, i, en més de la meitat dels casos, il·lustracions.

La novetat d’aquesta edició és la incorporació al diccionari de les 47 il·lustracions, elaborades per Martí Franch, procedents del tercer pòster de la col·lecció Papallones de Catalunya, dedicat a les papallones més representatives de l’alta muntanya, com l’apol·lo, la donzella bruna, l’escac aranès, la margenera gran i la safranera alpina. Aquestes il·lustracions s’afegeixen a les ja incloses en les anteriors edicions del diccionari, de l’any 2015 i 2017, procedents del primer i el segon pòster de la sèrie, dedicats respectivament a les papallones de la terra baixa mediterrània i a les papallones de la muntanya mitjana.

El diccionari en línia Noms de papallones, elaborat en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, va néixer d’un procés de consens i fixació dels noms propis catalans de les espècies de papallones diürnes presents als territoris catalans, amb l’objectiu d’ajudar a estendre l’interès i el coneixement de la lepidopterologia al gran públic. Els noms catalans inclosos en el diccionari segueixen el criteri sobre denominacions comunes de les papallones diürnes dels territoris de parla catalana, aprovat pel Consell Supervisor a partir de la proposta inicial d’una comissió d’experts del Museu de Ciències Naturals de Granollers i de la Societat Catalana de Lepidopterologia. La intenció és que aquest criteri, a banda d’explicar les decisions preses en les denominacions de les 214 espècies de papallones diürnes incloses en el diccionari, també pugui servir per a la creació de noms comuns d’altres espècies que es puguin anar identificant en el futur.

El diccionari Noms de papallones forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 150 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere