Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

II Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes / Institut Català de les Dones

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Masclistes

La segona edició del Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes organitzat per l’Institut Català de les Dones tindrà lloc de forma virtual els dies 26, 27 i 28 d’octubre de 2020. Aquesta segona edició comparteix amb la primera l’objectiu general de reunir a les persones professionals dels circuits de violència masclista, al personal de les Administracions Públiques encarregades d’intervenir en el disseny i l’execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, a les entitats de dones del territori i al conjunt del moviment feminista català. Igualment serà una oportunitat d’interaccionar, tot i que virtualment, amb els espais d’activistes i investigadores en matèria de gènere i violències masclistes, amb la finalitat de generar la confluència d’una diversitat d’agents, en un espai que afavoreixi la suma del coneixement sobre les diverses teories i praxis feministes per a l’erradicació de les violències masclistes, per tal de convertir el congrés en un escenari idoni per a la construcció d’aliances i el treball en xarxa.

En aquesta segona edició, el congrés té l’objectiu específic de posar de manifest l’impacte de la pandèmia en les violències masclistes, així com quines han estat les estratègies, aliances i aprenentatges que s’han generat entre la diversitat d’agents socials encarregats de donar resposta a les situacions de violència masclista en temps de la Covid-19.

Per fer-ho, comptarem amb convidades expertes i una programació dividida en tres grans blocs temàtics i diversos espais per construir el debat.

Amb el Bloc I: la Covid-19 i la violència estructural, es busca oferir una visió macro de com la pandèmia global ha evidenciat l’estructuralitat de les desigualtats i les violències que patim les dones.

En el Bloc II: les violències masclistes durant la pandèmia es farà una radiografia de la situació de les violències masclistes des de l’impacte de la Covid-19.

Per últim, amb el Bloc III: els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19 es posarà en valor la feina de les institucions, de les organitzacions i del moviment feminista per a adaptar-se als moments d’incertesa i dubte que deixa la nova normalitat.

Inscripció … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere