Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seguiment escàs de la VAGA convocada als Centres de Recerca i a les Universitats Catalanes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

com vaga

Recollint dades facilitades per les universitats públiques catalanes i els centres de recerca CERCA durant la jornada de vaga convocada avui dimecres (21/10/2020), la Secretaria d’Universitats i Recerca ha informat

  • En relació a l’activitat docent, en el cas de les universitats que han fet un seguiment, tant de l’activitat presencial –restringida a causa de les noves mesures per COVID19– com de l’activitat virtual, indiquen normalitat. És el cas de la Universitat de Barcelona (UB) informa que “les classes pràctiques i les teòriques en línia s’estan realitzant sense cap incident” i per part de la Universitat Politècnica de Catalunya, es comunica que “l’activitat avui és de normalitat total en el seguiment de la docència i cap coneixement de seguiment de vaga”. La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona indica que ha registrat un 4% menys de connexions al campus virtual. Únicament, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) informa d’afectació en l’activitat presencial a les facultats de Veterinària (20%), Traducció i Interpretació (50%), Ciències de l’Educació (82%) i Dret (100%).
  • Pel que fa al seguiment del personal docent i investigador (PDI) i del d’administració i serveis (PAS), les universitats que ofereixen dades preliminars parlen d’un “seguiment inapreciable o nul”, com és el cas de la Universitat de Girona (UdG). No obstant això, i donat que la comunicació de l’adhesió a la jornada de vaga, així com el recompte del control horari es fa a posteriori, les dades definitives es coneixeran més endavant.
  • En quant als centres de recerca CERCA, la informació facilitada evidencia una incidència gairebé nul·la i només tres centres indiquen que entre 1 ó 3 persones han comunicat que s’han adherit a la convocatòria. Les dades definitives, com és el cas del personal de les universitats, es recopilaran més endavant.

 

Tot i les dades, els sindicats d’estudiants, professors, investigadors, associats i personal d’administració i serveis han qualificat la jornada de vaga com “històrica” en convocar-la “tota la comunitat universitària “.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere