Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

DEBAT EDUCATIU de la Fundació Bofill on line : “Les evidències a l’aula: una educació amb fonament”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

bofill

Aquest curs, les mesures sanitàries i unes majors necessitats de l’alumnat estan obligant els docents a replantejar i reorganitzar moltes de les pràctiques que duien a terme habitualment. En aquest context, és natural tenir dubtes sobre si les estratègies adoptades són les més adequades per l’aprenentatge d’infants i joves. Com podem saber si estem en el bon camí?

Tenim cada vegada més coneixement, procedent de la recerca educativa, sobre com organitzar l’ensenyament-aprenentatge, sobre com donar una bona orientació a tot l’alumnat, com treballar la dimensió socioemocional dels nois i noies… Si bé no existeixen les solucions màgiques ni les receptes úniques, aquest coneixement pot representar una contribució clau a la reflexió que duen a terme els claustres i, encara més en un moment d’incertesa com l’actual, pot servir per fonamentar les adaptacions i innovacions que s’estan posant actualment en marxa.

Vols contrastar els teus dubtes sobre treball socioemocional, suport educatiu o orientació amb recercadors i recercadores especialistes en aquestes àrees? Tens ganes de conèixer experiències de docents que s’han ajudat de la recerca per impulsar el treball per projectes, la personalització dels aprenentatges i l’aplicació de les tecnologies digitals a l’escola?

No et perdis aquesta jornada online! L’encetarem amb una conversa entre Héctor Ruiz (investigador i divulgador científic) i Sergi del Moral (cap d’estudis de l’IE Les Vinyes) sobre el vincle entre la recerca educativa i la pràctica docent, i continuarem amb 6 sales temàtiques simultànies on investigadors i investigadores experts compartiran les conclusions de recerca rigorosa sobre temes clau per orientar les estratègies d’ensenyament-aprenentatge, i diversos docents compartiran les seves experiències en processos de millora i innovació acompanyats de recerca. I, tot plegat, partint dels teus dubtes i inquietuds!


PROGRAMA

17:30h – 18:30h

“Evidències per a la pràctica docent: sobre què i per a què?”

Conversa entre Héctor Ruiz (investigador i divulgador) i Sergi del Moral (cap d’estudis IE Les Vinyes), que reflexionaran sobre quines oportunitats aporta als docents l’ús del coneixement procedent de la recerca educativa. Fes preguntes als ponents!

18:30h – 19:45h

“Vull anar a l’escola: evidències i experiències per enfortir el vincle amb els aprenentatges”

6 sales temàtiques simultànies:

Les sales comptaran amb la participació d’investigadors i investigadores com la Sandra Escapa, el Marc Lafuente, la Judith Oller, la Mireia Usart, el Gerard Ferrer-Esteban i el Miquel Àngel Alegre, i de docents com la Mercè Capell, el Ramon Barlam i l’Alberto Esteban.

L’accés a la jornada és lliure i gratuït, només cal inscriure-s’hi. Els tallers també es podran seguir en streaming des del canal de Youtube de la Fundació Bofill i via Twitter a través del hashtag #EduEvidències. Tothom podrà participar a les sessions que prefereixi.

No pots seguir-les en directe? Cap problema! Un cop passada la jornada, podràs recuperar els vídeos al web de la Fundació Bofill.

Aquesta jornada està organitzada per la Fundació Bofill, en col·laboració amb l’Editorial Graó.♦

 

INSCRIPCIONS … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere