El Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya reformula el Servei d’Assessorament Lingüístic per a empreses i associacions empresarials
En temps complicats per al sector econòmic, el Consorci garanteix el seguiment i l’atenció lingüística en línia com un valor afegit de qualitat i prestigi per a les empreses
El servei vol dotar l’àmbit empresarial d’eines i recursos perquè pugui comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) posa a l’abast de totes les empreses i associacions d’empresaris el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL), amb la finalitat de garantir la qualitat de les comunicacions professionals i afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris. Aquest servei, que ja s’oferia des dels 22 centres de normalització lingüística de tot el territori, amb atenció en xarxa de proximitat i de manera sobretot presencial, ara s’ha reformulat i s’ha reorientat, amb la voluntat d’atendre encara amb més deteniment el teixit empresarial, que travessa moments complicats a causa de les conseqüències de la pandèmia.
Es tracta, doncs, de reformular tots els serveis del SAL de manera que es puguin oferir en format cent per cent en línia per garantir el servei des de la distància. Aquest canvi afecta tant les sessions formatives, com el Pla d’autonomia lingüística o l’assessorament, entre d’altres.
El SAL vol dotar el sector empresarial d’eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat. Es tracta de facilitar al màxim l’ús del català en les comunicacions empresarials, com un element important de la qualitat integral del producte que ofereixen.
Les empreses o associacions empresarials que vulguin accedir als serveis del SAL s’han d’adreçar al Consorci per a la Normalització Lingüística per mitjà de l’adreça sal@cpnl.cat.
Professionals altament qualificats revisen els textos amb un mètode de revisió propi i una atenció personalitzada. Aquest servei està sotmès a unes condicions d’ús que impliquen certes restriccions, com treballs de creació, treballs acadèmics o textos provinents de centres d’ensenyament.
També se’ls ofereixen altres servies de suport i acompanyament, com el Pla d’autonomia lingüística, l’entrenament lingüístic per a empreses o les sessions formatives, entre altres eines de capacitació lingüística.
Per fer conèixer aquest servei, el Consorci engega una campanya de difusió a les xarxes, amb un vídeo promocional i amb les etiquetes #ConnectaAmbElSAL i #SAL_CPNL.
Consorci per a la Normalització Lingüística
El CPNL, creat el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona, està format actualment per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.
L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.♦