Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

En marxa una nova edició de la macro-enquesta “Via Universitària” liderada per la Xarxa Vives

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

via

L’enquesta s’adreçarà a més de 300.000 estudiants i preguntarà per l’impacte de la crisi sanitària en els estudis

El programa de la Xarxa Vives és un instrument per a la definició de polítiques d’equitat social i de gènere en el sistema universitari

 

La Xarxa Vives ha engegat la tercera edició de Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris (2020-2022). Més de 40.000 estudiants van participar en la segona edició del programa, que és un instrument per a la definició de polítiques d’equitat social i de gènere en el sistema universitari.

Entre els mesos de febrer i març de 2021, les 20 universitats participants adreçaran una enquesta a més de 300.000 estudiants per conèixer les seues condicions de vida, l’entorn socioeconòmic i les expectatives de futur professional. L’estudi s’alinea amb els resultats de l’informe Eurostudent, que agrupa la mateixa informació en relació a 28 països europeus. En aquesta tercera edició, com a novetat, l’enquesta incorporarà qüestions relacionades amb l’impacte de la crisi sanitària en l’accés, l’aprenentatge, les expectatives i els retorns dels estudis universitaris. Després de l’anàlisi de les dades, que conduirà l’equip de recerca, està previst que es publique l’informe de resultats al maig de 2022.

L’equip del programa està construït per sis grups de treball que agrupen més de 70 expertes d’un ampli ventall de disciplines. La direcció científica dona suport al desenvolupament del programa i en l’anàlisi dels resultats, assessora en els aspectes tècnics i estableix contacte amb la resta de col·laboradors. La direcció tècnica elabora els treballs preparatius del programa; del treball de camp; de coordinar l’anàlisi, la difusió i el debat dels resultats; i de valorar noves explotacions de les dades i oportunitats futures del programa. La direcció executiva dona suport a la direcció tècnica en el desenvolupament de les diferents fases de treball, així com en el contacte i coordinació amb les institucions i persones participants en el programa. El consell assessor està format per vicerectors/es d’estudiants, representants d’estudiants i experts/es d’institucions vinculades a l’educació superior; participa en diferents fases del programa, ja siga assessorant sobre l’orientació i el contingut del qüestionari, fins a la formulació de propostes d’anàlisi i debat dels resultats. L’equip de recerca està format per professorat i personal d’investigació de les universitats, i s’encarrega de l’anàlisi dels resultats de l’enquesta i de la redacció dels continguts de l’informe. Per últim, l’equip tècnic de qualitat està integrat pels responsables de les unitats de qualitat de les universitats i actua com a enllaç del programa a cada institució d’educació superior, de forma que aquestes puguen apropiar-se dels resultats de l’enquesta i incorporar-los als processos de decisió estratègica.

Via Universitària 2020-2022 està liderat per la Xarxa Vives d’Universitats i és l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) qui assumeix la direcció tècnica. El programa també compta amb el suport de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i de la Generalitat de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere