Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

NOVEMBRE: Els campus universitaris de Catalunya mantindran la virtualitat en la docència a excepció de les pràctiques i les avaluacions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

CHINA-HEALTH-VIRUS

La mesura contribueix a fer front a la difícil situació epidemiològica i assistencial que es viu a Catalunya a causa de la COVID19

Atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries i les mesures aprovades pel PROCICAT, els campus de les universitats catalanes mantindran durant tot el mes de novembre la virtualitat en la docència, iniciada el proppassat 15 d’octubre en les classes teòriques que, fins aleshores, es realitzaven de manera presencial. D’aquesta manera, l’activitat acadèmica presencial se cenyirà únicament a les pràctiques i les avaluacions, extremant les mesures de protecció.

Fruit d’un acord adoptat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), el Govern i els rectors i rectores de les 12 universitats catalanes han consensuat un criteri comú davant la petició de Salut Pública que tota la docència sigui virtual a excepció de les pràctiques i les avaluacions, tot respectant l’autonomia universitària. En aquest sentit, s’ha decidit que la mesura s’adopta per un termini de 30 dies per afavorir la governança universitària i l’estabilitat de l’activitat docent.

La mesura contribueix a fer front a la difícil situació epidemiològica i assistencial que es viu a Catalunya a causa de la COVID19, tal i com s’ha posat de manifest durant les diferents reunions que la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement ha mantingut amb Salut Pública, rectors i rectores, vicerectors d’ordenació acadèmica i representats de l’estudiantat.

En aquest nou escenari de la pandèmia, es redueix al màxim l’activitat presencial als campus universitaris per afavorir la disminució de l’activitat induïda, com és el cas de la mobilitat i de la interacció dels estudiants. Tot i que es reitera que les universitats són segures, l’evolució de la COVID19 fa necessari mantenir les mesures adoptades el 15 d’octubre i aplicar-ne de noves, com les que afecten als serveis universitaris (biblioteques, esports, etc.) que es veuen afectats per les restriccions sectorials adoptades pel PROCICAT.

Una vegada més, les universitats s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries per aplicar les mesures necessàries de contenció de la pandèmia. Precisament, amb aquest nou acord del CIC, el sistema universitari de Catalunya també evidencia el seu compromís amb la societat catalana en la conjuntura difícil derivada de la situació de pandèmia.

Model híbrid de docència des de l’inici del curs

Davant de la situació de pandèmia, les universitats catalanes han dissenyat per aquest curs 2020-2021 un model híbrid de docència que es va adaptant en funció de l’evolució de la situació sanitària. Aquest model forma part, de fet, de l’acord a què van arribar el Govern i les universitats el passat mes de juny que ja preveia adaptar el curs acadèmic actual a les necessitats de cada moment, seguint les recomanacions de les autoritat sanitàries.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere