Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Acció de cooperació a la Universitat de les Illes Balears: “L’Art de Sensibilitzar”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Universitat de les Illes Balears

Lloc, data, horari i durada
Dijous 5 de novembre de 2020
: Ca n’Oleo, de 18.30 a 20 h (l’exposició es podrà visitar fins al 29/11/2020)

Dijous 12 de novembre de 2020: Ca n’Oleo, de 18.30 a 19.30 h
Dijous 19 de novembre de 2020: CineCiutat, de 19 a 21 h
Dijous 26 de novembre de 2020: Ca n’Oleo, de 18.30 a 19.30 h
Els abusos sexuals contra nins, nines i adolescents és una problemàtica present en la nostra societat. Aquest tipus de maltractament no discrimina gènere, nivell econòmic ni lloc de procedència, i mostra d’això és que actualment un de cada cinc infants és víctima d’abusos abans d’haver complert 18 anys, i solament un de cada deu té coratge per demanar ajuda davant aquests fets.

La Fundació RANA és una entitat balear que des de fa mes de deu anys treballa en la sensibilització, prevenció i atenció terapèutica a víctimes que ara són majors d’edat. La tasca de l’entitat ha passat per molts de trams, però encara ara dedica esforços perquè la problemàtica tingui visibilitat, ja que els falsos mites sobre les situacions abusives i els estigmes referits a la sexualitat fan que aquesta problemàtica ens faci por, paralitzi i ens faci pensar que és impossible que passi al nostre voltant. 

Actualment, l’art i tots els seus vessants són elements bàsics per a la societat. La música, la pintura, el cinema, entre moltes altres arts, són essencials en el dia a dia. La unió de tots aquests elements són expressions que criden l’atenció de l’individu i el motiven a pensar i reflexionar. Aprofitant aquest principi, volem crear un espai en què el participant entengui, reflexioni i prengui consciència del seu rol com a protector dels infants i adolescents perquè tinguin una infància i adolescència lliures de maltractaments, i, concretament, netes d’abusos sexuals. Si donam eines d’aprenentatge a la societat, aconseguirem un futur més esperançador i pròsper. 

Aquestes activitats es desenvoluparan cada dijous del mes de novembre de 2020 seguint la programació següent:

  • 5 de novembre de 2020, de 18.30h a 20 h, a Ca n’Oleo: benvinguda i inauguració de l’exposició multidisciplinària de SOS Generation i la Fundació RANA, juntament amb la projecció d’un documental explicatiu de l’entitat. Es faran dos torns de projecció i de visita de l’exposició: un, a les 18.45 h i l’altre, a les 19.30 h. L’exposició es podrà visitar a la sala d’actes de Ca n’Oleo fins al 29 de novembre de 2020. 
  • 12 de novembre de 2020, de 18.30 a 19.30 h, a Ca n’Oleo: representació teatral de l’obra Una història vertadera, d’Iguana Teatre.
  • 19 de novembre de 2020, de 19 a 21 h, al CineCiutat: projecció de la pel·lícula No tengas miedo, de Montxo Armendáriz. 
  • 26 de novembre de 2020, de 18.30 a 19.30 h, a Ca n’Oleo: demostració de dansa a càrrec de 9 Espai Escènic i lectura de relats de la recopilació Antología Superinfancia, coordinada per Sílvia M. Díaz.

A qui s’adreça?: aquesta acció s’adreça a tota la comunitat universitària i sobretot a les estudiants de graus dels àmbits social i educatiu. L’activitat del 12 de novembre està oberta a tothom, ja que és una obra infantil gràcies a la qual tant els adults com els menors adquireixen grans aprenentatges.

Places: es respectaran els grups que marqui la llei per garantir les mesures de seguretat sanitària de contenció de la pandèmia COVID-19. Tots els actes que estan programats a Ca n’Oleo tenen una capacitat màxima de 35 persones, i el que es farà al CineCiutat podrà omplir fins al 50% de cabuda de la sala.

Totes les activitats que es faran a Ca n’Oleo requereixen inscripció prèvia a <info@fundacionrana.org>.

Per a la projecció de la pel·lícula al CineCiutat, es podran reservar les invitacions a <www.cineciutat.org>. 


Persona responsable:
Aina Maria Duran Mestre, 
pedagoga i estudiant de la UIB del Màster d’Intervenció Socioeducativa amb Menors i Famílies. La seva experiència laboral se centra a combatre l’exclusió social i a garantir el benestar de la infància. Actualment, forma part de Fundació RANA.

Persones convidades:
Sílvia M. Díaz
, es dedica a la comunicació i a l’escriptura. És la coordinadora del recull Antología Superinfancia.

SOS Generation: agrupació d’artistes mallorquins que treballen per donar visibilitat i suport a problemàtiques socials i ambientals. L’equip està format per:
Joan Vidal: edició del documental i muntatge visual
Maria Gelabert: dansa i poesia
Marcos Torrandell: escultor i creatiu
Marina Ramos: joieria artística
Llorenç Garrit: pintor i creatiu
Eva Rubio: ceramista
Aina Cañellas: fotografia artística
Iguana Teatre: companyia de producció i distribució d’espectacles que treballa per oferir un teatre de qualitat al gran públic 
CineCiutat: cinema i espai cultural
9 Espai Escènic: escola de dansa clàssica, contemporània i espai de creació artística

Pàgina web / Xarxes socials / Etiquetes

Perquè tothom pugui beneficiar-se de l’oferta d’activitats, si arriben al màxim de públic permès, en farem la reproducció en continu (streaming) a través del nostre compte d’Instagram, que és @fundacionrana.
Pàgina web: <https://www.fundacionrana.org/es>

Instagram: @fundacionrana
Facebook: Fundación RANA
Twitter: @FundacionRANA

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere