Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Elisava, esdevé Facultat de Disseny de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

elisava

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha presidit (03/11/2020) telemàticament l’acord pel qual l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Elisava, esdevé Facultat de Disseny de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). D’aquesta forma, Elisava s’incorpora dins de l’estructura de la UVic-UCC, en qualitat d’entitat federada, i fa un pas endavant ja que passa de ser un centre adscrit a ser una universitat de ple dret, participant així en els òrgans de govern de la universitat.

El conseller Tremosa ha felicitat les dues entitats i ha dit que “l’acord entre Elisava i la Universitat de Vic enforteix el sistema universitari català i n’afavoreix la internacionalització”. Tremosa també ha destacat que “aquest acord és un exemple de cooperació per sumar esforços i ajudar a generar sinergies en favor de l’alumnat i de diferents territoris i entitats del país”.

L’acord l’han rubricat la presidenta del Patronat de la Fundació Balmes –entitat titular de la UVic-UCC–, Anna Erra, i el president del Patronat de la Fundació Elisava, Ramon Benedito, en un acte al Palau Robert de Barcelona presidit telemàticament pel conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. L’acte ha comptat també amb la presència del secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga, i del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños.

Després de la signatura del contracte, ambdues institucions treballaran conjuntament per fer-lo efectiu amb la mirada posada en l’inici del curs 2021-2022. Aquest es preveu que sigui el primer en què les titulacions d’Elisava (graus, màsters, doctorats i títols propis) ja s’impartiran com a titulacions de la UVic-UCC. 

Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha dit que l’acord amb Elisava és un pas totalment natural atès que “incorporem a l’estructura federada una entitat amb una cultura semblant a la nostra i amb uns estudis universitaris de qualitat i de reconegut prestigi, ja que és la primera escola de disseny que es va fundar a Espanya fa gairebé 60 anys i que a més aporta una nova dimensió de transversalitat territorial, derivada del fet que la Fundació Elisava està ubicada a Barcelona”.

L’acord també preveu que cadascuna de les entitats federades mantingui la gestió dels seus centres i dels seus recursos humans, tecnològics i patrimonials, així com una independència jurídica, sempre a partir d’uns criteris homogenis en tots els àmbits, especialment en la gestió econòmica, la governança cooperativa, el desenvolupament de metodologies docents i d’aprenentatge i el creixement de la recerca i la transferència de coneixement.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere