Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aquest dilluns 9 i dimecres 11 de novembre: XXI TROBADA de SERVEIS LINGÜÍSTICS UNIVERSITARIS de la Xarxa Vives d’Universitats / (Presencial i on line)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

FV-capcalera-1.-Logo-2020-2048x589

OBJECTIUS DE LA TROBADA: El Pla de Política Lingüística de la Xarxa Vives preveu una acció pluriennal consistent en l’elaboració d’una col·lecció d’informes adreçats a “potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia” (art. 2 dels Estatuts de la Xarxa Vives). Aquesta col·lecció respon a la necessitat de contribuir a crear una base sòlida d’informació transversal, sistematitzada i rigorosa en matèria de política lingüística, que fomente alhora millores en les polítiques universitàries en aquest àmbit i la promoció, la normalització, el prestigi social i la dinamització de l’ús de la llengua pròpia.

La col·lecció d’estudis Impacte de la política lingüística en l’educació superior parteix dels 4 eixos de treball que estableix el Pla de Política Lingüística de la Xarxa Vives: normalització, multilingüisme, coordinació i projecció institucional.

Els continguts de cadascun dels estudis s’han fixat per donar resposta a diversos dels criteris de política lingüística sobre els que se sustenta aquest pla. L’elaboració tècnica s’ha encarregat al Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC-UB), sota la coordinació de Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, i Francesc Xavier Vila, director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona. La Comissió de Llengua ha aportat les dades necessàries i en farà el seguiment.

L’objectiu principal de la XXI Trobada de Serveis Lingüístics Universitaris és analitzar i debatre els resultats dels informes, en perspectiva a encetar i liderar des de la Xarxa Vives un debat ampli i transversal sobre política lingüística a les universitats durant els propers anys.

PARTICIPACIÓ: Les sessions estan obertes a responsables de servei, tècnics de planificació i dinamització i responsables d’àrea dels Serveis Lingüístics Universitaris de la Xarxa Vives.

Les sessions es podran seguir a través de Google Meet des d’aquest enllaç.

PROGRAMA … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere