Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Oficina de Drets Civils i Polítics de Catalunya obre la convocatòria de la primera edició dels Premis Laya, destinats al sector audiovisual

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

oficina

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui la convocatòria, que fixa  el 25 de novembre com a últim dia per presentar els formularis de la sol·licitud i la documentació que l’ha d’acompanyar

Els guardons compten amb una dotació total de 75.000 euros i inclouen la modalitat de llargmetratge cinematogràfic documental o llargmetratge de ficció per televisió i la de documental televisiu 

 

L’Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCiP) estrena la primera edició dels Premis Laya amb la publicació avui de la convocatòria de condicions al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Els Premis Laya volen impulsar el coneixement, la reflexió i la difusió dels drets civils i polítics, individuals i col·lectius, a través de la producció cinematogràfica i els mitjans de televisió. Segons les condicions publicades al DOGC, el procediment de concessió és el de concurrència competitiva, i el termini de presentació dels formularis de sol·licitud i de la documentació que l’ha d’acompanyar és de 10 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria, és a dir, fins al 25 de novembre.

Els Premis Laya, que volen fer un homenatge a la productora cinematogràfica del mateix nom en temps de la Segona República, tenen per objecte potenciar el sector audiovisual, i en concret promocionar l’exhibició i l’emissió de cinema documental i la creació d’obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió, sempre que fomentin la pedagogia i la defensa dels drets civils i polítics.

Les sol·licituds s’hauran de presentar per mitjans electrònics, amb el formulari disponible a l’apartat ‘Tràmits’ del web de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat). Una vegada emplenat, s’ha de presentar electrònicament junt amb la documentació requerida des d’aquest mateix web.

El termini màxim per notificar i emetre la resolució és de 6 mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria, i la resolució es publicarà al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (https://tauler.seu.cat). Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

Els guardons consten d’una dotació total de 75.000 euros, repartits en les dues modalitats de llargmetratge cinematogràfic i documental televisiu. Amb aquesta primera edició dels Premis Laya, l’Oficina de Drets Civils i Polítics, organisme adscrit al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, vol afavorir el cinema documental en la modalitat de llargmetratges cinematogràfics i les d’obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió. Així, s’estableixen les modalitats següents, amb l’esmentat pressupost de 75.000 euros: Premi llargmetratge cinematogràfic documental o llargmetratge de ficció per ser emès per televisió, amb una dotació de 50.000 euros; i Premi documental televisiu, amb 25.000 euros.

 Qui es pot presentar i procediment 

Segons les bases dels Premis, poden optar a aquest premi les empreses de producció audiovisual independents, que s’hagin presentat als ajuts de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICEC) en la línia de subvencions per a la producció de llargmetratges de l’any 2019.

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=881075&language=ca_ES

Per a poder formalitzar el tràmit s’haurà d’emplenar el formulari estandarditzat i acompanyar-lo de la següent documentació preceptiva:

  1. a) Justificació de l’adequació del projecte a la defensa dels drets civils i polítics.
  2. b) Memòria del projecte
  3. c) Guió o la producció ja realitzada

Laya Films, una referència

El novembre de 1936, ja iniciada la Guerra Civil, el Comissariat de Propaganda de la Generalitat republicana va crear Laya Films, una productora de cine de l’època que es va dedicar a l’elaboració d’informatius i documentals. Les produccions de Laya Films es van centrar bàsicament a mostrar la vida quotidiana tot i el conflicte bèl·lic, i en transmetre els valors a conservar davant el feixisme.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere