Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projectes catalans al “International Documentary FilmFestival Amsterdam”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

1024px-IDFA_logo_RGB_black

Comença el festival IDFA – “International Documentary FilmFestival Amsterdam”, la cita de referència per a la indústria audiovisual documental europea 

Gràcies a la col·laboració entre l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Catalan Films i el festival DocsBarcelona, hi haurà enguany una presentació de projectes catalans en el marc d’indústria del festival

La 33a edició del festival de documental IDFA, la cita de referència per a la indústria audiovisual documental europea, comença avui a Amsterdam i acaba el 6 de desembre, amb un format híbrid a causa de la crisi sanitària, amb projeccions presencials i activitats d’indústria en línia.

Gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i Catalan Films –la marca que treballa per a la internacionalització de l’audiovisual català– 14 produccions catalanes han estat seleccionades en diferents seccions del festival i del mercat, i fins a 16 empreses participen a les activitats d’indústria.

A més, enguany Catalan Films i DocsBarcelona organitzen l’Upcoming Catalan Docs, una selecció de 5 projectes de producció catalana que es podran veure en el marc del festival. En aquesta trobada, els equips de cadascun d’aquests projecten tindran l’oportunitat de presentar-los a agents de la indústria internacional. Les produccions seleccionades són: 

  • Ole mi coño, de Patricia Franquesa (Gadea Films, Ringo Media);
  • Tolyatti Adrift, de Laura Sisteró (Boogaloo Films);
  • Pepi Fandango, de Lucija Stojevic (Noon Films);
  • I am, de Patricia M. Félix (Wknd, Diana Toucedo Films);
  • Muyeres, de Marta Lallana (Corte y Confección de películas).

D’altra banda, Catalan Films impulsa l’assessorament per aquelles empreses presents al mercat mitjançant reunions amb experts de la indústria internacional. Es realitzaran cinc sessions de consultoria sobre els temes següents: Accés a les televisions, finançament de projectes, màrqueting de projectes i vendes internacionals.   

En el marc d’indústria del festival, dos projectes catalans participen a l’IDFA Forum, el mercat de coproducció i punt de trobada de cineastes, productores i indústria internacional en què es presenten els projectes de documental en desenvolupament més potents que s’estan produint a nivell mundial: 

  • Angel – Diary of a Planned Death, dirigit per Fernando González (Producciones del Barrio);
  • Burn the Cuckoo’s Nest, de Jo Sol (Shaktimetta Produccions)

També trobem presència catalana a la secció Docs for Sale, la videolibrary del mercat IDFA que facilita el visionat per part de compradors i distribuïdors internacionals, i on hi tenen cabuda documentals de cinema i televisió:  

A banda d’aquesta secció, el curtmetratge Facunda ha estat seleccionat a la secció no competitiva Luminous, que pretén fer reflexionar a l’espectador sobre altres vides. El film realitzarà la seva première internacional després d’estrenar-se al festival Alcances.  

Finalment, la productora Efthymia Zymvragaki de Gris Medio participarà al l’ISFA Academy, un programa de formació per a talent emergent, amb el seu projecte A Sad and Vulgar Lone(Gris Medio, Thurnfilm GmbH). 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere