Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Establertes les bases per què els forenses catalans formin els futurs especialistes en Medicina legal i forense

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

forenses

El Govern català ha establert les bases de col·laboració i coordinació per a la formació necessària per obtenir el títol de metge especialista en Medicina Legal i Forense pel sistema de residència, en les mateixes condicions que la resta d’especialistes en Ciències de la Salut, a Catalunya.

Per poder impartir aquesta formació especialitzada, l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), dependent del Departament de Justícia, demanarà acreditar-se com a unitat docent de medicina legal i forense davant del Departament de Salut.

Els nous especialistes en medicina forense hauran de cursar els seus estudis en la unitat docent de l’IMLCFC i en els seus dispositius docents associats, com ara l’Hospital de Bellvitge. Els residents hi hauran de realitzar obligatòriament dos dels quatre anys de durada de l’especialitat.

Totes les despeses que comporti la formació dels futurs especialistes aniran a càrrec del Departament de Justícia que s’encarregarà de sufragar totes les retribucions  dels residents, incloent-hi les guàrdies mèdiques i també la remuneració dels seus tutors.

Fins ara per accedir al cos de metges forenses no era obligatori realitzar la formació pel sistema de residència. El Reial decret 704/2020, de 28 de juliol, regula l’accés al títol pel sistema de residència. D’acord amb aquesta nova norma, els nous especialistes en medicina legal i forense hauran de fer una formació tant teòrica com pràctica, amb una participació personal i progressiva en l’activitat i responsabilitats pròpies de l’especialitat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere