Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català aprova prorrogar el Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

recerca

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat estendre la vigència del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020 (PERIS). L’actual pla impulsat pel Departament de Salut havia de ser substituït a principis d’any per un de nou pel període 2021-2027, però el procés que s’ha de seguir habitualment per a la disposició d’un nou pla s’ha vist alterat amb la pandèmia de la Cocid-19, que ha comportat una situació d’emergència sanitària.

 De fet, aquesta crisi ha coincidit amb el darrer any del pla actual, quan sovint es duu a terme el procés requerit per a disposar d’un nou pla i que comporta, entre altres, una tasca prèvia d’elaboració de continguts i, una de posterior de posada en marxa d’un procés consultiu per tal que els principals actors de l’àmbit de la recerca i innovació en salut públics i privats-, així com associacions de pacients i familiars, puguin incorporar-hi la seva visió i compromisos. Tot aquest procés es va poder reprendre transcorreguda la primera onada de la pandèmia, i en breu està previst iniciar la fase de comunicació.

Per tot plegat, aquesta situació que ha afectat les diferents etapes d’elaboració del PERIS 2021-2027 que ha de substituir el que finalitzaria a finals del present exercici, impedirà que  pugui aprovar-se el nou fins a mitjans de l’any 2021. No obstant això, la pròrroga avui aprovada permetrà mantenir les convocatòries d’ajuts a la recerca en curs i les dues que pertanyen al PERIS 2016-2020 i que està previst que puguin ser publicades en les properes setmanes.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere