Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC i Hewlett-Packard creen a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa la càtedra d’empresa “Hub d’Innovació en Fabricació Digital HP-UPC”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

hp invent

La UPC i HP han signat un acord per crear la càtedra d’empresa ‘Hub d’Innovació en Fabricació Digital HP-UPC’, la primera en l’àrea de la fabricació additiva a Catalunya. En el marc de l’acord, HP cedirà a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) maquinària d’impressió de fabricació digital additiva i tèxtil per equipar un Fablab. L’empresa també patrocinarà beques i premis per a l’estudiantat

 

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC)Francesc Torres, el Director General del Campus d’HP a Sant Cugat i Director General Mundial del Negoci de 3D de HPRamon Pastor, i el director de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT)Xavier Roca, han signat, el 26 de novembre, un acord gràcies al qual es crea la càtedra d’empresa ‘Hub d’Innovació en Fabricació Digital HP-UPC’, la primera càtedra d’empresa en l’àrea de la fabricació additiva a Catalunya.

L’objectiu de l’acord és promoure el coneixement i possibilitar a la comunitat de la UPC interactuar amb les tecnologies més avançades de la Indústria 4.0 i la fabricació digital. La nova Càtedra tindrà un àmbit d’actuació transversal entre totes les unitats de la UPC i la seva seu s’ubicarà a l’ESEIAAT. La seva activitat s’orientarà cap a l’R+D, la difusió de coneixement,  la transferència i la divulgació científica i tecnològica en fabricació digital i la Indústria 4.0.

Gràcies a aquest acord, l’estudiantat i els grups de recerca de la UPC avançaran en la capacitació per a utilitzar processos tècnics i tecnològics de la impressió additiva de darrera generació.  De fet, en el marc d’aquest acord, HP cedirà maquinària d’impressió de fabricació additiva, concretament una HP Jet Fusion 580 Color 3D Printer amb la tecnologia MultiJet Fusion, única en el món. També en l’àmbit de la fabricació digital, però pel que fa a la indústria tèxtil, s’acorda la cessió d’una impressora HP Stitch S300, la primera impressora de sublimació amb tecnologia d’injecció tèrmica, introduïda fa només un any i que permet accedir a mercats molt diversos com els de la roba esportiva, moda, cartells publicitaris o decoració d’interiors. Totes dues aportacions són per equipar el laboratori de fabricació digital i additiva (Fablab) de l’ESEIAAT, actualment en procés d’ampliació i millora. Igualment, HP patrocinarà beques i competicions adreçades a l’estudiantat de les diferents escoles i facultats d’enginyeria de la UPC.

Tant HP com la UPC i l’ESEIAAT valoren molt positivament aquesta col·laboració  en activitats de recerca, innovació i difusió del coneixement i divulgació científica relacionades amb la impressió 3D i la impressió tèxtil digital, que incidiran molt positivament en el desenvolupament de tecnologies que han revolucionat els processos de fabricació i que necessiten de professionals formats molt específicament en aquests àmbits.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere