Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conseller Marzà: “Els centres educatius d’Elx sempre han sigut punta de llança de la innovació educativa”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Marzà alicante-palmeral-elche-009

El conseller visita el CEIP Princesa de Asturias, que és punter en la reorganització dels espais educatius

El titular d’Educació també visita les obres del nou IES Vicente Verdú, que estan en marxa amb un pressupost de 13,1 milions d’euros per part de la Conselleria

 

El conseller d’Educació, Cultura i Esport del govern valencià, Vicent Marzà, ha visitat Elx amb motiu de l’acte de commemoració del 20 aniversari de la declaració del Palmerar d’Elx com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO. No obstant això, el titular d’Educació ha aprofitat també l’estada a la capital del Baix Vinalopó per tal de conéixer de primera mà el capdavanter projecte d’innovació educativa del CEIP Princesa de Asturias, basat en la reconversió dels espais educatius del centre, així com l’evolució de les obres del nou IES Vicente Verdú d’Elx, que construeix la Conselleria amb una inversió de 13,1 milions d’euros.

CEIP Princesa de Asturias: innovació educativa per a desenvolupar les emocions

L’equip docent del CEIP Princesa de Asturias d’Elx té l’ajuda de la Conselleria de més de 13.000 euros per a dur a terme dos projectes d’innovació educativa: un que té tres anys de durada i que té el títol ‘Ambients exteriors vius. Terra en les mans’, i l’altre que es desenvolupa també aquest curs anomenat ‘El joc: una finestra per a la creativitat i l’experimentació en temps d’incertesa (Covid-19)’.

Segons el conseller: “Ens interessa molt conéixer aquests dos projectes de la mà de l’equip de mestres de l’escola, ja que són un model a seguir en la línia de l’educació innovadora en espais i en formes d’ensenyar que estem fomentant”.

“En aquest dur context de pandèmia, la comunitat educativa del CEIP Princesa de Asturias està treballant en dos aspectes fonamentals per a l’educació que volem: un és el desenvolupament de processos d’aprenentatge de l’alumnat mitjançant el joc, per a entendre els estats emocionals i afectius dels xiquets i les xiquetes durant uns mesos excepcionals i duríssims que ens han trasbalsat a tots la vida, i l’altre, amb la reorganització dels espais educatius, tant les aules com el pati, que potencien un desenvolupament personal en espais relacionals organitzats de manera distinta per a potenciar la inclusió, la coeducació i l’aprenentatge més enllà d’una pissarra i un pupitre”, ha afegit.

En el projecte ‘El joc: una finestra per a la creativitat i l’experimentació en temps d’incertesa (Covid-19)’ participen mestres, alumnat i famílies mitjançant diversos tallers i formacions per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia. Aquesta proposta treballa, a través del joc, la creativitat, la intel·ligència emocional i el benestar i la salut de l’alumnat a tots els nivells.

Pel que fa al projecte ‘Ambients exteriors vius. Terra en les mans’, ofereix diferents contextos, espais relacionals, possibilitats d’expressió i manipulació a l’alumnat mitjançant la creació al pati i a altres zones a l’aire lliure. Així, alhora que s’ha creat un pati coeducatiu al centre, es dona a l’alumnat diverses oportunitats d’aprenentatge, per a apropar la natura a la vida dels infants, perquè el moviment els aporte salut i benestar, tant físic com emocional.

Infraestructures educatives a Elx: 37,14 milions d’euros

El conseller ha visitat per primera vegada les obres del nou IES Vicente Verdú, que compta amb un pressupost de 13,1 milions d’euros de la Conselleria i que s’està edificant en una parcel·la de 16.000 metres quadrats. El ritme de treball de construcció avança en els terminis fixats i la previsió és que estiga completat en 2022 per a 1.000 alumnes i l’equip docent.

En total, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport destina 37,14 milions d’euros a la millora de 14 escoles i instituts de la capital del Baix Vinalopó. Més de la meitat d’aquesta inversió, 19,3 milions d’euros, l’executa directament el departament del conseller Marzà a través de la construcció del nou IES Vicente Verdú i les intervencions al CEIP La Paz i a l’IES Torrellano.

La Direcció General d’Infraestructures Educatives té previst començar a l’inici de l’estiu que ve les obres a l’IES Torrellano, on es reprendrà la reparació de la façana amb una inversió de 409.000 euros, i també al CEIP La Paz, que s’enderrocarà i es construirà de nou al mateix solar amb una inversió de 5,7 milions.

Paral·lelament, la Conselleria destina altres 17,84 milions d’euros a la modernització d’11 col·legis i instituts d’Elx mitjançant obres que gestiona l’Ajuntament d’Elx a través del pla Edificant i de les quals ja estan acabades i en funcionament cinc.

Les cinc actuacions d’Edificant ja finalitzades sumen una inversió d’Educació de la Generalitat de prop de dos milions d’euros. Ja s’ha construït el nou aulari d’Infantil del CEIP Els Garrofers (623.400 euros) i del nou menjador del CEIP Jaime Balmes (382.500 euros), les ampliacions del CEIP La Galia (382.576 euros) i de l’IES Montserrat Roig (222.831 euros), i l’adequació del CEIP La Vallverda (347.329 euros).

Les altres actuacions delegades en l’Ajuntament d’Elx són l’ampliació i la reforma del CEIP La Baia (2,1 milions d’euros), una obra que l’Ajuntament té previst licitar a l’estiu que ve, a més de la construcció del nou CEIP Núm. 37 (6 milions), així com alçar de nou en una altra parcel·la el CEE Virgen de la Luz (4,8 milions), la construcció del gimnàs del CEIP López Orozco (600.072 euros) i la reparació de la coberta del gimnàs i del menjador del CEIP El Palmeral (252.270 euros).

L’onzena delegació de competències en l’Ajuntament d’Elx és la construcció d’un nou aulari d’Infantil i un gimnàs al CEIP Rodolfo Tomás Samper, amb una inversió de 2,1 milions d’euros. La Conselleria acaba de culminar la tramitació de la proposta de delegació i ara hi adjudicarà els fons després de que aquest matí l’haja aprovat el ple municipal.♦

Fotografia: Palmerar d’Elx.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere