Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El centre “Artesania Catalunya” exposa l’obra “Llavors” de la creadora tèxtil Teresa Rosa Aguayo, Premi Nacional d’Artesania 2019

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

a

de la Generalitat acull l’exposició dedicada als 7 guardonats dels Premis Nacionals d’Artesania 2019 amb l’objectiu de difondre la trajectòria i la vàlua dels mestres artesans premiats en la passada edició i visibilitzar la transcendència de l’artesania  en la societat

Artesania Catalunya dedica una de les seves sales expositives a Teresa Rosa Aguayo, Premi Nacional d’Artesania 2019,  per mostrar el seu univers més artístic i conceptual a través de peces teixides i confeccionades al seu taller Teranyina, amb una visió contemporània del mitjà i del disseny 

Completa l’espai expositiu del centre, la mostra gràfica i de peces de l’empresa Ball Pagès, bbintervencions, de la Fundición Artística Vilà, de l’Ajuntament de Forallac, Chroma Restauració i de Mireia Muntadas de l’Escola Gaspar Camps d’Igualada, tots ells guardonats en l’edició passada dels Premis 

En les mateixes dates també es podrà visitar el nou espai expositiu del Flaix d’Artesania, dedicat a les Insígnies del Mestre Artesà 2019.

 

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, exposa fins el proper 7 de febrer l’obra “Llavors” de la creadora tèxtil Teresa Rosa Aguayo, Premi Nacional d’Artesania 2019.

Aquesta mostra es pot veure al centre d’Artesania Catalunya (Banys Nous,11), juntament amb un recull de peces dels altres 6 guardonats en la passada edició dels Premis que atorga anualment la Generalitat, on es va reconèixer l’empresa Ball Pagès amb el “Premi a la Millor Marca Artesana”; el projecte bbintervencions  de Vic amb el “Premi Impulsa”; la tasca de la Fundición Artística Vilà amb el “Premi Prestigia”; amb menció especial en aquesta categoria a l’Ajuntament de Forallac; va atorgar el “Premi Restaura” a Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic; i va reconèixer a Mireia Muntadas de l’Escola Gaspar Camps d’Igualada pel seu projecte Bossa Kiddo amb el “Premi Talent Emergent”.

Artesania Catalunya dedica els seus espais expositius als 7 guardonats dels Premis Nacionals d’Artesania 2019 amb l’objectiu de difondre la trajectòria i la vàlua dels mestres artesans premiats en la passada edició i visibilitzar la transcendència de l’artesania en la societat. En les mateixes dates també es podrà visitar el nou espai expositiu del Flaix d’Artesania, dedicat a les Insígnies del Mestre Artesà 2019.

Llavors” de Teresa Rosa Aguayo

Artesania Catalunya ha volgut dedicar una de les seves sales expositives a Teresa Rosa Aguayo, Premi Nacional d’Artesania 2019, per mostrar el seu univers més artístic i conceptual a través de peces teixides i confeccionades al seu taller Teranyina, amb una visió contemporània del mitjà i del disseny.

Teresa Rosa Aguayo, és una personalitat en què conflueixen dues vessants de l’esdevenir artístic: l’art i l’artesania. És una artista amb un recorregut llarg i interessant que ha anat transcendint els diferents moments i èpoques del desenvolupament de la seva obra amb tècniques properes a l’artesania, unes tècniques que li han proporcionat un acostament a l’art contemporani amb una visió diversa i diferent.

La creadora, valent-se del tèxtil i amb una visió contemporània com a base i suport, ha construït un univers propi com a artista. El que es va iniciar amb la realització de tapissos murals passant pels petits tapissos coptes, on la imatge figurativa era primordial, ha arribat fins a les seves darreres obres: bidimensionals les primeres, amb la utilització de la fotografia i resines, fins a les tridimensionals, on el feltre, la porcellana i la plata, al costat dels conceptes del ple i el buit, tenen la seva màxima predominança.

En aquesta exposició, es recullen peces de la sèrie “Llavors”, on l’artista artesana, després d’una minuciosa anàlisi de les llavors, les dibuixa i les plasma en diferents materials com ara la porcellana o la plata, per transmetre conceptes com fragilitat i permanència. Totes aquestes peces són dipositades en uns receptacles confeccionats amb feltre; espais que emmarquen i posen en relleu les llavors i que poden arribar a tenir tanta o més rellevància, generant una primera lectura visual molt similar a la d’un joc òptic. Tècnica impecable que acompanya el concepte. Peces teixides que han estat confeccionades al seu taller Teranyina, amb una visió contemporània del mitjà i del disseny.

Premis Nacionals d’Artesania 2020

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda, (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, obrirà properament la convocatòria per a la concessió dels Premis Nacionals d’Artesania 2020 de la Generalitat de Catalunya L’acte de lliurament dels premis se celebrarà en el transcurs de 2021.

Artesania de Catalunya – Generalitat de Catalunya

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), organisme adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, té com a missió fomentar la imatge i prestigi social, difondre i preservar el valor patrimonial, millorar la competitivitat i rendibilitat i augmentar la presència internacional i digital del sector artesà, mitjançant actuacions de promoció comercial, cultural, formativa i divulgativa. El centre d’Artesania Catalunya és l’espai que acull la Botiga Empremtes de Catalunya i presenta una programació d’exposicions amb la finalitat de fer arribar a la societat la qualitat i excel·lència de l’artesania catalana, i la seva presència i rellevància en la vida quotidiana. Disposa, a més d’una sala d’actes i una biblioteca amb prop d’un miler de documents.♦

 Fotografia: Peça de Teresa Rosa Aguayo.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere