Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

28 escoles i instituts de Catalunya han rebut el segell “Escoles STEAM Aquí” de la Universitat Politècnica de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

segell-escoles-AquiSTEAM-marc-web (1)

Els 28 centres educatius que han participat en la prova pilot del projecte “Aquí STEAM UPC” han rebut (02/12/2020) el segell “Escoles STEAM Aquí” de la UPC. Aquest distintiu escolar reconeix aquelles escoles i instituts que impulsen la igualtat de gènere i que fomenten les vocacions científiques i tecnològiques entre les dones, a través d’accions específiques.

 

El programa ‘Aquí STEAM UPC’ ha tancat la seva primera edició amb l’entrega, en un acte de cloenda on line, dels distintius ‘Escoles STEAM Aquí’ als 28 centres educatius de 14 localitats catalanes –Badalona, Barcelona, Berga, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Les Cabanyes, L’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Adrià de Besòs, Sant Quirze del Vallès, Sant Pere de Molanta (Olèrdola) i Santa Perpètua de Mogoda– que han participat en el projecte. 

La iniciativa “Aquí STEAM UPC” té com a objectiu atreure talent femení als estudis de tecnologia i enginyeria a Catalunya, trencar els estereotips i rols de gènere establerts en la societat i fer visibles nous referents femenins d’una manera atractiva i propera per a les noies.

Aquesta primera edició del programa –el projecte pilot que es va desenvolupar durant el curs 2019-2020– ha comptat amb la participació d’uns 2.000 nens i nenes de 28 escoles de primària (de 4t a 6è) i instituts públics (1r i 2n d’ESO) d’arreu de Catalunya que volien desenvolupar un pla d’acció per incorporar accions STEAM a les aules. En total, s’han desenvolupat 40 activitats (xerrades, tallers, conferències) i ha comptat amb la implicació de 28 professores i investigadores de la UPC que han fet d’enllaç amb els centres educatius.

El projecte pilot ha estat molt ben valorat pels centres educatius. Dels 23 que han respost l’enquesta de satisfacció,18 centres han valorat les activitats amb la màxima puntuació (un 82% dels centres educatius), mentre que 19 centres han valorat a les professores i investigadores de la UPC que han presentat les activitats amb la màxima puntuació (un 86% dels centres educatius).

En marxa la segona edició

La nova edició del projecte “Aquí STEAM UPC” s’ha presentat el 12 novembre en què s’ha donat la benvinguda als 26 centres educatius de tot Catalunya que se sumen al projecte. Un programa que s’ha adaptat a les noves circumstàncies provocades per la pandèmia per la COVID-19 i s’han dissenyat tenint en compte les circumstàncies específiques en què es puguin trobar les escoles i instituts participants. La iniciativa compta, aquest any, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere