Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Conselleria de Cooperació signen un conveni per a promoure el lideratge polític de les dones a Bolívia, Equador i El Salvador

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

1273px-Urfolk_i_Bolivia

Rosa Pérez Garijo: “El foment del dret a la participació i a la governança democràtica amb una visió de gènere és una prioritat del Consell, perquè afavoreix una vertadera emancipació de les dones arreu del món”

El projecte té una inversió de 187.511 euros, un 80 % aportats per la Generalitat Valenciana

 

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica del govern valencià han signat un conveni per a desenvolupar el projecte de cooperació internacional al desenvolupament “Creant cercles d’aprenentatge amb dones líders des de l’apoderament de representacions polítiques” a Bolívia, l’Equador i El Salvador, el qual s’executarà amb la col·laboració de l’ONGD boliviana Centro Juana Azurduy.

Aquesta ONGD, contribueix des de fa més de tres dècades, a l’apoderament polític, cultural, econòmic i social de dones i joves de municipis dels països del Sud, avançant cap a la despatriarcalització.

A l’acte de la signatura del conveni, celebrat a l’ajuntament de Barxeta, ha intervingut la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, qui ha destacat que “el foment del dret a la participació i a la governança democràtica amb una visió de gènere és una prioritat del Consell, perquè afavoreix una vertadera emancipació de les dones arreu del món”.

Els objectius del projecte són seguir cooperant amb la consecució de la missió del Centre Juana Azurduy, tal com s’està realitzant des de 2017, i desenvolupar línies d’actuació per a elaborar una agenda política de les dones d’Equador, Bolívia, El Salvador i la Comunitat Valenciana, mitjançant un treball en xarxa internacional de dones, per a la promoció del dret de les dones a la participació política.

En concret, a Bolívia, però amb major incidència sobre municipis del Departament de Chuquisaca, ubicat al centre-sud del país, es desenvoluparan accions per a enfortir capacitats de dones que són representants polítiques i líders d’organitzacions socials, a través d’una Escola de Formació Política.

També s’enfortirà la gestió interna d’organitzacions socials i l’establiment d’aliances estratègiques per a posar en el debat públic la realitat de l’exercici del dret a la participació política de les dones, amb el suport d’un acompanyament i assistència tècnica i l’enfortiment de les capacitats.

El projecte realitzarà un intercanvi d’experiències sobre les bones pràctiques i l’anàlisi de la realitat de la participació política de les dones en cada context geopolític amb un Encontre Internacional de representants polítiques dels 4 països participants.

La inversió prevista és de 187.511 euros (un 80 % provinents de la Generalitat, 14,4% del Fons i 5,6 % de les ONGD) i el termini d’execució, de 12 mesos. Beneficiarà directament 146 dones líders i d’organitzacions socials dels països involucrats i, indirectament, al voltant de 1.000 persones de l’entorn d’aquestes dones.

En l’acte de signatura del conveni ha participat també la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo, qui ha asenyalat que “la implicació del món municipal en la Cooperació Internacional exerceix un paper fonamental que secundem des de la Generalitat, perquè la crisi sanitària ens ha ensenyat que només units i treballant de manera coordinada serem capaços de superar els desafiaments als quals ens enfrontem com a Humanitat.”

Un altre intervinent ha sigut el president del Fons Valencià per la Solidaritat i regidor de Benestar Social de l’ajuntament de Vila-real, Álvaro Escorihuela, el qual ha valorat la signatura del conveni com a “transcendental per a democratitzar els lideratges polítics i socials dels països del sud amb actuacions que integren a les dones en la transformació dels seus territoris”.

Durant el seu parlament, l’alcalde de Barxeta i tresorer del Fons, Vicent Mahíques, ha destacat “el caràcter solidari de les entitats locals valencianes i l’elevada incidència que té una cooperació municipalista i descentralitzada”.

A més, hi han participat la vicepresidenta del Fons i regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Canals, Verónica Ferri; el secretari del Fons i alcalde de l’Olleria, Ramón Vidal; el tinent d’alcalde de Pedreguer, Ferran Lloret; l’alcalde de Corbera, Vicent Marrades; l’alcalde d’Estivella, Rafael Mateu; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Raquel Caballero.

Fons Valencià per la Solidaritat

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectiu realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 123 entitats locals valencianes sòcies (115 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD.

La participació en els projectes de cooperació sempre té com premisses de totes les parts col·laboradores el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere