Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Politècnica de Catalunya i la Fundació iSocial han presentat els resultats d’un estudi prospectiu sobre l’impacte de la COVID-19 en la població catalana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

mascaretes 

La UPC i iSocial han presentat, (15/12/2020) al Palau Robert de Barcelona, els resultats del projecte ‘INSESS-COVID19: Identificació de Necessitats Socials Emergents com a conseqüència de la COVID-19 i efecte sobre els Serveis Socials del territori’.

 

Les conseqüències de la crisi provocada per la COVID-19 han estat devastadores des del punt de vista sanitari, però també des del vessant econòmic i del benestar social, impactant especialment en l’àmbit laboral i en el de les relacions socials, i essent de nou la classe treballadora i la població jove dels col·lectius més castigats. Les noves necessitats socials que han sorgit amb la crisi de la pandèmia s’han identificat en l’estudi ‘INSESS-COVID19: Identificació de Necessitats Socials Emergents com a conseqüència de la COVID-19 i efecte sobre els Serveis Socials del territori’, l’objectiu del qual ha estat aportar llum sobre com s’han de començar a preparar els Serveis Socials dels Ajuntaments i els Consells Comarcals davant d’aquest nou escenari. Per analitzar l’impacte de la COVID-19 en la població catalana s’ha fet un mostreig a un miler de persones de tota Catalunya, seleccionades d’entre 20 perfils sociològics diferents. 

L’informe l’ha dut a terme Karina Gibert, catedràtica de l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAl) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i vicedegana de presidència per igualtat i ètica del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), i Toni Codina, director de la Fundació iSocial. En el projecte hi han participat també la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

INSESS-COVID19 utilitza un plantejament innovador basat en uns mecanismes d’obtenció ràpida de dades a partir de processos participatius que involucren experts en Serveis Socials i també la ciutadania. Es tracta d’una metodologia mixta desenvolupada per la UPC que combina tècniques de ciència de les dades, gestió del coneixement i intel·ligència artificial, i que permet aportar elements de suport a l’elaboració de polítiques en matèria de Serveis Socials a Catalunya.

El projecte INSESS-COVID19 és una de les 20 iniciatives que ha rebut suport mitjançant la convocatòria extraordinària del Centre de Cooperació per al Desenvolupament (CCD) de la UPC, amb motiu de l’emergència generada per la crisi del COVID-19.♦

Conclusions de l’Estudi “INSESS-COVID19” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere