Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“In Their Hands. Reshaping pottery of the European Bronze Age” el documental produït per la Universitat Autònoma de Barcelona aquí en obert

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

documental

“In Their Hands. Reshaping pottery of the European Bronze Age”, produït per la UAB, és un documental seleccionat en diversos festivals internacionals de cinema arqueològic, és resultat del projecte CRAFTER, coordinat científicament pel grup de recerca ASOME del Departament de Prehistòria per reactivar el sector ceramista europeu i donar a conèixer les tècniques prehistòriques. El podem veure aquí a LO CAMPUS DIARI i al YouTube de la UAB on està dipositat.

La ceràmica prehistòrica es pot convertir en una font d’inspiració per als ceramistes actuals. Amb aquest argument el documental mostra com les artesanes i artesans actuals experimenten amb la creació d’atuells ceràmics basant-se en les tècniques que feien servir quatre societats europees de l’Edat de Bronze: El Argar (Espanya), Únětice (República Txeca), Füzesabony (Hongria) y Vatin (Sèrbia).

El documental es divideix en quatre parts, cadascuna de les quals filmades per prestigiosos directors de cada zona (Marcello Peres, Nicola Tagliabue, Thomas Claus, Csaba Balogh i Vladan Caricic Tzar), i una recreació a mode d’introducció rodada al jaciment arqueològic La Bastida (Totana, Murcia). Al llarg de 30 minuts, fent servir només la música i les imatges, es mostra el procés de creació de quatre societats de fa més de 4.000 anys, que van utilitzar diferents tècniques per fer llurs atuells, tot i que els usos que els van donar van ser similars.

“In Their Hands” arriba en obert precedit d’una molt bona acceptació en l’àmbit cinematogràfic de la seva especialitat. A finals de l’any passat va participar al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa (FICAB) i el passat mes de febrer al Firenze Archeofilm Festival. Arran la pandèmia, es va poder veure en versió online als festivals Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico di Rovereto (Trento, Itàlia), 6th International Archaeology Film Festival (Split, Croàcia) i Rassegna del Documentario e della Comunicazione Archeologica di Licodia Eubea (Sicília). Per al 2021 ha estat ja seleccionat per participar als festivals Firenze Archeofilm 2020, i Artefacta/Cinarchea Film Festival 2020 (Düsseldorf, Alemanya).

“In Their Hands – Reshaping pottery of the European Bronze Age” és la culminació final del projecte CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today), liderat per la Asociación de Amigos del Yacimiento Arqueológico de La Bastida i organitzat sota la coordinació científica del grup de recerca ASOME de la UAB, amb l’objectiu de reactivar el sector de la ceràmica a Europa. El projecte es va realitzar l’any 2019, en el marc de l’any europeu del patrimoni i finançat pel programa Creative Europe.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere