Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Campanya de les biblioteques de la Universitat de València: “Si cuides el que és teu, cuida també el que és de totes i tots”

Notícia anterior
Notícia posterior

uv 2

Les biblioteques de la Universitat de València han encetat una campanya per conscienciar als estudiants i les estudiants del bon ús de la col·lecció física.

A les biblioteques de la Universitat de València es realitzen al voltant de 30.000 préstecs cada mes. Les i els estudiants, malgrat l’avanç de la col·lecció electrònica, prefereixen els manuals en paper per a estudiar. Els llibres circulen i són manipulats per diferents usuaris de la Universitat. No obstant això, hi ha un percentatge important de llibres que tornen a les biblioteques subratllats amb llapis i marcadors fluorescents. Alguns amb notes personals, dibuixos i diferents “ornaments”.

El principal objectiu de la campanya és conscienciar a l’estudiantat de les conseqüències de les seues accions sobre els llibres, ja que els subratllats i anotacions són personals, però els llibres no ho són, i pertanyen a tots. A més, volem incidir en el fet que els subratllats dificulten la lectura de les persones amb discapacitats visuals.

També volem insistir en l’ús de marca pàgines, que evita doblegar les cantonades de les pàgines: són molts els llibres doblegats a les nostres prestatgeries. Clips, “pagemakers” i “post-its” també són enemics del llibre.

La campanya es desenvoluparà al llarg del mes de gener a les nostres xarxes socials, principalment a les “stories” del Instagram i Facebook de @bibliotequesuv sota el lema  Si cuides el que és teu, cuida també el que és de totes i tots “.  Us convidem a acompanyar-nos per a comprovar els danys dels llibres de la col·lecció i evitar-los en el futur.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere