Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU (30 gener): Iniciativa “El comerç d’armes, obstacle per la pau” de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida

Notícia anterior
Notícia posterior

pau

COMUNICACIÓ

 “El comerç d’armes com a obstacle per la pau” la proposta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida pel DENIP 2021

 

Un any més, la federació d’entitats solidaries ha elaborat una proposta per treballar el Dia Escolar de la No-violència i la pau des de l’Educació per la transformació social i la creació de sinergies entre diferents actors de la societat.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida vol contribuir a fer que la jornada del DENIP (Dia Escolar de la No-Violència i la Pau) sigui una jornada de reflexió dins i fora de les escoles, que fomenti el debat i per tant, contribueixi a canviar la realitat del nostre entorn i construir unasocietat més justa i solidària.

El DENIP se celebra cada any el dia 30 de gener, la data d’aniversari de la mort de Mahatma Ghandi. Per celebrar l’efemèride, la Coordinadora promou el treball en xarxa entre els centreseducatius, les entitats i la ciutadania de Lleida per sensibilitzar sobre la cultura de la pau, promovent actes com els de la jornada del DENIP d’anys anteriors, a la plaça Ricard Vinyes, on es va sensibilitzar sobre la situació de les persones refugiades i els menors migrants.

Enguany, la crisi sanitària no permetrà que la jornada del DENIP “surti al carrer” però des de la Coordinadora es manté la proposta de dedicar la jornada a l’Educació per la Transformació Social des de la creativitat i la mirada al nostre entorn.

La temàtica proposada per aquest any per treballar a les aules en la jornada del DENIP és el comerç internacional d’armes com un dels principals obstacles per la pau a nivell global. Sota el lema “El comerç d’armes: un negoci mortal” s’ofereix un dossier amb informació i recursos per tractar el tema a l’aula durant la jornada del DENIP i amb el títol “Animem el desarmament

la Coordinadora d’ONGD convoca un concurs de guions per a curtmetratges sobre la pau i el desarmament dirigit a l’alumnat de secundària i batxillerat dels instituts de Lleida.

L’entitat ofereix també recursos per a l’educació per la pau i els drets humans en el sac solidari, un recull de materials pedagògics per a la Sensibilització i Educació per al Desenvolupament, que es pot consultar a la pàgina web de l’entitat.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida animen a tots els centres educatius de Lleida a participar d’aquesta iniciativa i a continuar fent del DENIP una jornada per treballar en xarxa, entre les escoles, les entitats, les administracions i la ciutadania, i educar per caminar cap a una societat igualitària, solidària i en pau.

 Lleida, 13 de gener de 2021

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere