Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Publicat el darrer número de la revista ‘Terminàlia’ de la Societat Catalana de Terminologia

Notícia anterior
Notícia posterior

terminologia

La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM) ha publicat el número 22 de la revista Terminàlia, corresponent al mes de desembre. L’SCATERM és una societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que publica aquesta revista des de l’any 2009. ‘Terminàlia’ té una periodicitat semestral i és d’accés obert.

Entre els continguts que inclou el darrer número destaca el monogràfic central, dedicat a la presència de terminologia en els diccionaris generals; la semblança sobre Badia i Margarit, escrita per la presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), M. Teresa Cabré, amb motiu dels 100 anys del naixement del filòleg, i una entrevista a Joaquim Rafel i Fontanals, director de les Oficines Lexicogràfiques de la Secció Filològica de l’IEC. El número de desembre de Terminàlia també inclou articles de col·laboradors en diferents idiomes i cròniques de conferències i jornades al voltant de la terminologia.

Terminàlia és una publicació amb una clara voluntat de projecció exterior, per aquest motiu les llengües de la revista són el català i l’anglès. S’admeten també contribucions en castellà i en francès. El consell de redacció i el consell científic són internacionals.

La Societat Catalana de Terminologia vol afavorir la difusió de la terminologia en llengua catalana en els àmbits científics i tècnics, promocionar el reconeixement i la professionalització de l’àmbit de la terminologia, promoure l’intercanvi d’informació sobre activitats terminològiques entre usuaris i professionals de la terminologia i establir relacions amb altres organitzacions amb finalitats semblants.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere