ACVic Centre d’Arts Contemporànies presenta la programació d’exposicions i activitats que inclou la celebració del desè aniversari d’Art i Escola
ACVIC presenta la seva programació d’activitats i exposicions on el programa Art i Escola pren protagonisme perquè compleix 10 anys. Durant aquest 2021, el centre dedicarà una sèrie d’activitats a commemorar l’efemèride. A banda, també acollirà noves entregues dels seus exitosos cicles de ceràmica i fotoperiodisme i donarà veu a grans creadors com Isaki Lacuesta.
Aquest gener el centre estrena la seva programació i proposa començar el 2021 amb la mirada crítica del cineasta Isaki Lacuesta i l’exposició audiovisual “Trilogia de la realitat oculta” en què el creador gironí posa el focus en temes d’actualitat com la censura, la indústria càrnia o el ressorgiment de l’extrema dreta. A l’abril, es duran activitats paral·leles a l’exposició, en col.laboració amb L’Atlàntida, Cineclub i Universitat de Vic-UCC, com una conferència de Lacuesta a ACVIC i projeccions dels seus treballs a L’Atlàntida. També s’estrenen les noves entregues dels cicles de ceràmica, amb “Abstraccions escrites”, a càrrec de Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal, i de fotoperiodisme, amb el tàndem format pel fotoperiodista Marc Sanyé i l’escriptor Ramon Erra. L’obertura de la triple proposta artística està programada per aquest dijous.
El cicle de ceràmica, que es podrà veure a l’Espai Lateral, continuarà amb l’obra dels artistes Sol Roca (de l’11 de març al 30 d’abril) i Roger Coll (del 13 de maig al 13 de juny). Per la seva banda, el cicle de fotoperiodistes, situat a l’espai l’Aparador, ha programat també obres del fotoperiodista Josep Maria Montaner, fent parella artística amb l’escriptor Jordi Lara (de l’11 de març al 30 d’abril), i d’Albert Llimós que farà tàndem amb l’autor Gerard Guix (del 13 de maig al 13 de juny). A banda, l’espai col·lectiu La Clota també realitzarà una exposició (17 de juny al 25 de juliol).
Aniversari d’Art i Escola
El programa Art i Escola, que promou l’art als centres educatius i que aquest any està dedicat al joc, pren un protagonisme especial a la programació amb motiu dels seus 10 anys. L’efemèride se celebrarà amb l’organització de l’exposició “10 anys.10 artistes.” entre el 21 de maig al 27 de juny al Temple Romà que reunirà una desena d’obres dedicades a les diferents temàtiques que ha tractat el projecte. També s’editarà una publicació recollint els processos de treball i resultats de totes les edicions. Per altra banda, aquest any el programa culminarà, com és habitual, amb una exposició a ACVIC dels treballs realitzats pels diferents centres educatius participants que anirà a cura de Toni Garcia i que es podrà visitar entre el 13 de maig al 25 de juliol.
Col·laboracions amb altres centres
Com ja és habitual, el centre realitzarà una sèrie de col·laboracions amb institucions i centres d’art. Participarà, per exemple, a l’exposició “Goula, projecte d’art, joc i memòria”, de Montsita Rierola i Jordi Lafon a cura d’Ana M. Palomo (29 de gener al 25 d’abril) al Museu de l’Art de la Pell. També col·laborarà amb l’homenatge que es retrà a l’artista Aina Roca a l’Escola d’Art (7 de maig al 27 de juny).
ACVIC ha realitzat avui la presentació de la seva programació en un acte en què, a banda del director Anton Granero, han intervingut Susagna Roura, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic; els ceramistes Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal i el fotoperiodista Marc Sanyé.
Sobre ACVIC
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.♦